PEŠIĆ U SVOM STILU: Padate u nesvest zbog Jokića, a mislim da to nije loše za Srbiju

Novosti online

17. 06. 2021. u 11:36

MNOGI sadašnji reprezentativci Srbije su uz onaj tim Svetislava Pešića iz Indijanapolisa 2002. godine zavoleli košarku i odlučili da ubuduće igraju za Srbiju. 

ПЕШИЋ У СВОМ СТИЛУ: Падате у несвест због Јокића, а мислим да то није лоше за Србију

Foto: EPA

Kao i kada je on bio selektor i sada ima otkaza reprezentaciji, a odluka Nikole Jokića da ne nastupi za nacionalni tim je potresla skoro sve. Skoro sve, pošto iskusnog stručnjaka to nimalo nije iznenadilo. 

"Sada su se svi kao iznenadili, ali ja nisam kada je objavio da ne može da igra. Vidim da su gotovo svi "pali u nesvest" zbog toga, a Jokić je samo doneo jednu logičnu odluku za respekt", rekao je Pešić za Sport klub.

S obzirom da je po njegovom mišljenju Jokić odigrao "duplu sezonu", ovakva odluka je razumljiva. 

"Očekivao sam ovako nešto s obzirom da je odigrao duplu sezonu. Mislim da se radi o velikoj iscrpljenosti, a da ne spominjem mogućnost da se povredi, ako se dovoljno ne odmori. Mnogo se fizički i mentalno istrošio u skoro dve spojene NBA sezone, jer je vukao Denver", dodao je on. 

Pešić je podržao Miloša Teodosića koji je istakao da će Jokić biti tu za Srbiju "u narednih 10 godina", a sada je vreme da se MVP NBA lige odmori

"Možda i nije loše za Srbiju što je otkazao, pošto imam osećaj da jednostavno nije maksimalno spreman. Ovoga puta, neka malo odmori telo", zaključio je Pešić. 

Ipak, za sada ništa nije gotovo. Naši reprezentativci su krenuli u misiju odlaska na Olimpijske igre, a selektor Igor Kokoškov je otkrio da još uvek nije razgovarao sa Nikolom Jokićem. 

Tek kada taj razgovor bude obavljen imaćemo i konačni rasplet događaja.

(Sportklub/Mondo)


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri