MEGA ČUVA TALENTA: Nikola Jović potpisao prvi profesionalni ugovor

Tanjug

10. 06. 2021. u 15:48

TALENTOVANI košarkaš Mege Nikola Jović potpisao je danas prvi profesionalni ugovor sa klubom.

МЕГА ЧУВА ТАЛЕНТА: Никола Јовић потписао први професионални уговор

FOTO: KK Mega/Ivica Veslinov

Kako je saopšteno na klupskom sajtu, junior Mege, koji je ove sezone pokupio skoro sva moguća MVP priznanja u juniorskoj konkurenciji i u međuvremenu debitovao za prvi tim, potpisao je višegodišnji ugovor.

- U Megi sam već tri godine kroz selekcije kadeta i juniora. Veoma sam zadovoljan i zahvalan svim ljudima u klubu na ukazanom poverenju i šansi koja mi je pružena. Trudom i radom smo puno postigli, pogotovo ove godine i veoma sam ponosan na sve naše zajedničke uspehe. Radujem se što produzavam svoj razvoj u mom Mega klubu - izjavio je Jović po potpisivanju ugovora.

Jović je rođen 9.6.2003. godine u Lesteru u Engleskoj, visok je 208 centimetara i igra na pozicijama tri i dva.

U redove Mege je došao 2018. godine pošto je prethodno kao gost sa Megom osvojio Mini kup za pionire, a zatim je već u prvoj sezoni sa kadetima osvojio titulu prvaka Srbije.

Prošle sezone je sa juniorima bio prvi u trenutku prekida takmičenja dok je ove sezone sa juniorima osvojio juniorsku ABA ligu, Roda Juniorsku Ligu Srbije uz trijumf na kvalifikacionom turniru juniorske Evrolige u Železniku.

Na svim navedenim turnirima je osvojio priznanje za najkorisnijeg igrača, a na F8 turniru juniorske Evrolige u Valensiji je beležio sjajne partije uz prosek od 18,7 poena, devet skokova i 6,7 asistencija uz prosečan indeks korisnosti od 25,7.

Jović je u februaru debitovao za prvi tim Mege na Kupu Radivoja Koraća, dok je u ABA ligi za 24,3 minuta u proseku beležio 11,8 poena, 5,5 skokova i indeks korisnosti od 15,8.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)