BURA U BOSNI I HERCEGOVINi: Igokea, Borac i Spars izbačeni iz lige

Novosti online

10. 06. 2021. u 10:49

KOŠARKAŠKI skandal drma Bosnu i Hercegovinu. Nacionalni savez BiH izbacio je Igokeu, Spars i Borac iz Banjaluke iz Prvenstva BiH nakon što se nisu pojavili na završnom Fajnal for turniru prošlog vikenda u Širokom Brijegu.

БУРА У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНи: Игокеа, Борац и Спарс избачени из лиге

FOTO: ABA liga

Ovogodišnji Fajnal For izazvao je mnoge kontroverze i to prvobitno nakon što je pet klubova učesnika Lige za šampiona poslalo dopis Košarkaškom savezu BiH da ne žele igrati završni turnir, odnosno da prihvataju postojeće stanje na tabeli i da se prvoplasiranoj ekipi iz Lige 6 Igokei, dodeli titula prvaka.

Ubrzo je Igokea otkazala domaćinstvo Fajnal fora i Košarkaški savez BiH ga je dodelio Širokom, ujedno i jedinom od šest timova iz Lige za prvaka koji je žele igrati završnicu, a kako se pomenuti klubovi nisu pojavili na završnici Prvenstva BiH, KS BiH donio je rigoroznu odluku i izbacio klubove iz prve lige.

Takođe, svi klubovi su kažnjeni sa 3.000 KM, a potvrđena je i titula prvaka za Široki Brijeg, prenosi Klix.

Ono što je izvjesno jeste da će kažnjeni klubovi nastaviti borbu, tražiti smenu generalnog sekretara KS BiH Amera Čolana i poništenje ovih odluka.

Sparsi, Borac i Igokea tvrde da je Čolan samoinicijativno doneo ove odluke ne poštujući i ne uvažavajući Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)