EMBID REKORDOM VODIO FILADELFIJU DO POBEDE: Vestbruk nedovoljan Vašingtonu, Juta slavila u Memfisu (VIDEO)

Novosti online

30. 05. 2021. u 08:19

KOŠARKAŠI Filadelfija Seventisiksersa pobedili su Vašington Vizardse 132:103 i poveli 3:0 u seriji plej-ofa na Istoku NBA lige, te im pobeda nedostaje da prođu u polufinale ove konferencije.

ЕМБИД РЕКОРДОМ ВОДИО ФИЛАДЕЛФИЈУ ДО ПОБЕДЕ: Вестбрук недовољан Вашингтону, Јута славила у Мемфису (ВИДЕО)

FOTO: AP

Fantastičan meč odigrao je Džoel Embid, koji je ujedno ostvario lični rekord u plej-ofu. Kamerunac je meč završio sa 36 poena, osam skokova i dve asistencije, uz samo četiri promašaja iz igre - 14/18.

Pitanje pobednika ovog meča bilo je rešeno posle 24 minuta košarke, kada je Filadelfija imala prednost od 14 razlike - 72:58.

Istu sliku gledali smo i u nastavku susreta. Na kraju su Siksersi imali razloga za slavlje.

Osim Embida dobar meč za Filadelfiju odigrao je Tobajas Heris koji je postigao 20 poena i imao 13 skokova. Na drugoj strani najbolji je bio Rasel Vestbruk sa 26 poena, 12 uhvaćenih lopti i 10 asistencija, pratio ga je Bredli Bil sa 25.

Naredni meč ovih rivala na programu je u noći između ponedeljka i utorka.

Do pobede protiv Memfisa (121:111) i vođstva 2:1 u seriji je došla Juta.

Prva četvrtina je bila ta koja je odlučila pobednika, a nju su Džezi dobili sa 34:22. Dva od tri preostala perioda dobili su Grizlisi, dok je jedna četvrtina bila nerešena.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Donovan Mičel koji je meč završio sa 29 poena, Majk Konli dodao je 27. Kod Memfisa najviše se istakao Dža Morant sa 28 poena, dok je Dilon Bruks dodao 27.

Četvrti meč ovih rivala zakazan je za 1. jun.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)