HRVATSKA SLAVI SRBINA: "Đoković izjavio da navija za Hrvatsku na Svetskom prvenstvu i nastao je haos, otac morao da ga brani!"

Novosti online

12. 12. 2022. u 20:23

SVETSKO prvenstvo u fudbalu 2022. je ušlo u završnicu, a Hrvatska to dočekuje "na nogama". I, Novak Đoković je sastavni deo tamošnje euforije.

ХРВАТСКА СЛАВИ СРБИНА: Ђоковић изјавио да навија за Хрватску на Светском првенству и настао је хаос, отац морао да га брани!

FOTO: Tanjug/AP

Hrvatska i Argentina igraju polufinale Mundijala, a ta utakmica izazvala je euforiju u zemlji naših komšija.

Toliku euforiju, da "Večernji list" donosi sledeći tekst:

"Srpski teniser Novak Đoković je pre četiri godine otkrio da je navijao za Hrvatsku na Svetskom prvenstvu u Rusiji gde smo osvojili srebro, a mnogi su ga zbog toga kritikovali.

Nije tajna da je Đoković u odličnim odnosima s brojnim hrvatskim fudbalerima, čak se i fotografisao s Modrićem, Kovačićem, Rakitićem i Perišićem, zbog čega je čak morao da javno 'brani' svoj stav, odnosno objašnjava ljutitoj srpskoj javnosti zašto navija za našu reprezentaciju.

- Pre svega, o Luki Modriću mislim sve najbolje. Iz srca sam navijao za Hrvatsku na Svetskom prvenstvu. Znam da su ratne rane mnogima još sveže. Ali sport mora da se drža podalje od politike. Oni su nam prve komšije, i Hrvatska i Srbija i BiH i Makedonija, i nekako ih gledam kao svoje - izjavio je Đoković pre četiri godine. 

Zbog njegove podrške Hrvatskoj pre četiri godine morao je čak da reaguje i teniserov otac Srđan, koji ga je javno odbranio u emisiji 'Upitnik' obrazloživši njegov stav koji se mnogima nije svideo.

Srđan Đoković, otac Novaka Đokovića / Foto: N. Paraušić

- To je kućno vaspitanje. Nema uspešnog društva bez uspešne porodice. Uništili su nam porodicu i zato nam se mnogo loših stvari događa. Pa, u čemu je problem što je on navijao za Hrvatsku? Pa, oni su nam komšije. Oni su njegovi prijatelji, oni fudbaleri 'kockastih'. Navijao je za svoje prijatelje. Moramo više da prestanemo s tim obračunima. Sećate se kad su bile poplave u Srbiji, Bosni i Hrvatskoj pre nekoliko godina, on nije samo pomagao svojoj domovini, već i drugim dvema zemljama. To je za njega bila je i ostala jedna država i jedan narod. Mi drugačije ne možemo da se ponašamo - rekao je Srđan Đoković, dodavši kako zbog toga stranci u celom svetu poštuju i cene Novaka.

Đoković se još nije izjasnio za koga će navijati u Kataru posle ispadanja Srbije, ali sasvim sigurno najviše simpatija ima za za 'vatrene'", zaključuije se u tekstu "Večernjeg lista".

Podsetimo, sve rezultate, ali i raspored utakmica koje predstoje u završnici Svetskog prvenstva u fudbalu, možete pogledati na ovoj stranici portala "Novosti".

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (23)