SRAMNA OPTUŽBA, A ODGOVOR... Argentina ovako reagovala na tvrdnju Amerikanaca da "ima premalo tamnoputih fudbalera u reprezentaciji"

Novosti online

12. 12. 2022. u 19:24

SVETSKO prvenstvo u fudbalu 2022. je ušlo u završnicu, meč Argentina - Hrvatska privlači ogromnu pažnju, a delom i zbog jedne velike kritike na račun argentinskog fudbala. I fantastičnog odgovora koji je upućen kritičarima iz američkog "Vašington posta".

СРАМНА ОПТУЖБА, А ОДГОВОР... Аргентина овако реаговала на тврдњу Американаца да има премало тамнопутих фудбалера у репрезентацији

FOTO: Tanjug/AP

Hrvatska i Argentina igraju polufinale Mundijala, a pred tu utakmicu čuveni list iz Sjedinjenih Američkih Država optužio je Argentince da, maltene, na nedopustiv način vode svoju reprezentaciju jer, eto, u njoj nema dovoljno tamnoputih igrača.

Ova američka tvrdnja samim Argentincima je bila koliko zapanjujuća, toliko i smešna, ali najbolji odgovor dao je argentinski medij "La Libertad Avanza".

Podsećajući u svom tekstu američke kolege na rezultate poslednjeg popisa, a 2010. je zabeleženo da u pomenutoj državi ima manje od jedan odsto tamnoputih ljudi, "La Libertad Avanza" je "Vašington postu" odgovorio i na društvenim mrežama.

Američkim kritičarima je na pitanje zašto nema više tamnoputih u argentinskoj reprezentaciji poručeno:

- Zato što smo mi država, a ne Diznijev film.

Podsetimo, sve rezultate, ali i raspored utakmica koje predstoje u završnici Svetskog prvenstva u fudbalu, možete pogledati na ovoj stranici portala "Novosti".

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)