OVO JE BOLESNO: DŽaka veličao ubice Srba! Sramne scene po završetku meča Srbija - Švajcarska (FOTO)

Novosti online

03. 12. 2022. u 00:08

NE POSTOJI niti jedna utakmica u dosadašnjem delu Mundijal u Kataru koja je izazvala toliko kontroveze, sukoba i strasti koliko je to učinio meč između Srbije i Švajcarske. Glavni arbitar je označio kraj meča, ali ni tu nisu prestale provokacije pojedinaca iz redova "časovničara".

ОВО ЈЕ БОЛЕСНО: Џака величао убице Срба! Срамне сцене по завршетку меча Србија - Швајцарска (ФОТО)

FOTO: EPA

Naime, Granit Džaka  obukao je dres svog saigrača iz reprezentacije, Ardona Jašarija, i okrenuo ga ka kameri i pozdravljao.

FOTO: EPA

Mnogi će i ovo shvatiti kao provokaciju jer je drugi Jaširi daleko poznatiji. Reč je o članu tzv. OVK, Ademu Jašariju. 

Nestašni momak Jakinove čete mogao je da odabere bilo koji od preostalih 20 dresova saigrača iz nacionalne selekcije, a jasno je zašto je odabrao baš ovaj, na kome je prezime čoveka koji je naneo mnogo bola srpskom življu na Kosovo i Metohiji.

Inače glavni nosilac terorizma od 1992. do 1997. godine je bila je upravo Jašarijeva grupa.

Najpre su dejstvovali iz zaseda, a vremenom su koristili savremenije oblike terorizma.

Zbog toga su u Okružnom sudu u Prištini na po 20 godina zatvora osuđeni Adem Jašari, Iljaz Kodra, Sahit Jašari, Fadilj Kodra, Jakup Nura, Zenan Kodra i Redžep Selimi, a na 10 godina je osuđen i Hašim Tači.

Ozloglašeni Adem Jašari nije lišen slobode, a potom je ubijen u policijskoj akciji kao terorista. Lokalno albansko stanovništvo veliča ga i dan danas kao junaka, mučenika, pa svako njegovo pominjanje, a dovoljno je i svega istaći prezime, izaziva euforiju kod njegovih sunarodnika, a tužna i jeziva sećanja Srba sa Kosova i Metohije.

Podsetimo, Srbija je u meču odluke na Svetskom prvenstvu poražena od Švajcarske, te je tako kao poslednjeplasirana u grupi eliminisana sa planetarne smotre u Kataru. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)