KRISTIJANO RONALDO - FENOMEN O KOME ĆE SE PRIČATI I ZA 50 GODINA: "Ponosan sam što sam prvi postigao golove na pet Mundijala"

Đ. SAMOILOVIĆ

25. 11. 2022. u 20:58

OSMI gol na petom svetskom prvenstvu u karijeri. Ponestaje polako rekorda koje Kristijano Ronaldo još ima da ispuni.

КРИСТИЈАНО РОНАЛДО - ФЕНОМЕН О КОМЕ ЋЕ СЕ ПРИЧАТИ И ЗА 50 ГОДИНА: Поносан сам што сам први постигао голове на пет Мундијала

FOTO: Tanjug/AP

Većina bitnijih golgeterskih priznanja već je u rukama sjajnog Portugalca, ali svaki čas Kristijano popuni još poneku od retkih preostalih belina u istorijskim knjigama fudbala.

Pogotkom iz lako dosuđenog penala protiv Gane (3:2) postao je prvi čovek koji je postizao golove na pet različitih mundijala, drugi najstariji strelac na jednom SP sa 37 godina i 292 dana (prvi je Kamerunac Rože Mila), a pedantni statističari su izračunali i da je jedini pogađao mreže na deset uzastopnih velikih takmičenja (prvenstva sveta i Evrope).

I to sve posle dve nedelje u kojima je bilo mnogo turbulencija. Kontroverzni intervju uoči Mundijala, pa onda i raskid ugovora sa Junajtedom, ali Kristijano se nije previše osvrtao na sve te stvari. Naumio je da sa Portugalijom ode što dalje u Kataru, a o klupskoj karijeri razmišljaće kada dođe vreme za to.

- To je bila nedelja u kojoj je završeno jedno poglavlje, zatvoreno je. Pobedili smo i mogao sam da pomognem timu - ostalo nije važno. Bio je ovo prelep trenutak, moje peto svetsko prvenstvo. Pobedili smo, dobro smo krenuli i to je najvažnije. Prvi meč je ključan na ovim turnirima. Postao sam prvi igrač koji je postizao golove na pet svetskih prvenstava, ovo me čini veoma ponosnim - istakao je Ronaldo posle okršaja sa Ganom.

Sipali su pohvale na račun Kristijana i saigrači, kao i selektor "navigatora" Fernando Santoš.

- Kristijano Ronaldo je fenomen. Legenda kao mnogi koji su bili pre i posle njega. I za 50 godina, pričaćemo o njemu - ispričao je Santoš.

Slično je rezonovao i vezista Ruben Neveš.

- To je Kristijano, svi ga znaju. On je najbolji igrač na svetu. Veoma je motivisan i fokusiran na reprezentaciju. Srećni smo što je sa nama, može još mnogo toga da pruži - poručio je Neveš. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)