"KRIVI IGRAČI, A NE ŽELJKO!" Legendarni Vlade Đurović za "Novosti" o ispadanju košarkaša Partizana iz Evrokupa

G. KELIĆ

21. 04. 2022. u 21:49

TRAGEDIJA u jednom činu. Tako se najkraće može opisati poraz košarkaša Partizana od Bursaspora (103:95) u osmini finala Evrokupa, kojim su završili učešće u drugorangiranom evropskom takmičenju i san o plasmanu u Evroligu sveli na borbu u regionalnoj ABA ligi koja im preostaje.

КРИВИ ИГРАЧИ, А НЕ ЖЕЉКО! Легендарни Владе Ђуровић за Новости о испадању кошаркаша Партизана из Еврокупа

FOTO KK PARTIZAN

Jednako ogorčen i razočaran izdanjem crno-belih bio je i legendarni Vlade Đurović, koji za "Novosti" krivicu neuspeha pripisuje igračima, a ne treneru Obradoviću.

- Željko je pokazao veličinu time što je odgovornost preuzeo na sebe, želeći tako da stane u zaštitu igrača, međutim ona nije njegova - odmah na startu naglašava Đurović za naš list, pa u dahu nastavlja.

- Partizan je za tri šutirao 11/36, dok je Bursa pogodila dva šuta više na deset pokušaja manje. Pritom, gosti su imali deset asistencija više (24 naspram 14), što pokazuje da su plejmejkeri crno-belih bili ispod svakog nivoa. Još kada Panter i Ledej, kao dva najvažnija igrača, zajedno pogode sedam šuteva iz 28 pokušaja, šta trener tu može da uradi - pita se prekaljeni stručnjak.

Nema Đurović odgovor ni na pitanje zašto je domaćin bio nervozan pred 20.000 svojih navijača, koji su napravili fenomenalnu atmosferu u "Štark areni". Umesto da to bude vetar u leđa, više je delovala kao "pljuvačka u lice".

- Čemu nervoza u onakvom ambijentu, pogotovo u trenucima kada su praktično imali dobijenu utakmicu. To je jasan pokazatelj da kao tim nemaju samopouzdanje. Ako ti pred 20.000 ljudi ne možeš da pobediš, onda tu nešto jasno ne štima. Avramović možda jeste odigrao poenterski dobro, pogodio neke važne šuteve, ali je njegovo promašeno zakucavanje odlučilo utakmicu, iako mnogi apostrofiraju Madarov faul u napadu kao ključni. Da je to lagano položio otišlo bi se na plus sedam minut pre kraja i to bi bilo to. Velika tragedija za koju igrači moraju da preuzmu odgovornost - jasan je Đurović.

Nekadašnji trener nema sumnju da će ovakav udarac ozbiljno uticati na nastavak sezone "parnog valjka".

- Dobra prilika se propustila, i za titulu i za dodatnu zaradu. Čak je i govor tela sudija u završnici pokazao da su i one htele da pomognu Partizanu da pobedi, međutim, jednostavno nisu mogle posle onakvih gluposti. Znaju svi da niko u Evroligi i Evrokupu nema onakvu atmosferu i snagu da privuče onoliko navijača. Razumljivo je da je Željko bio utučen i rekao kako je godinu dana rada otišlo niz vodu. Nije on došao da bi bio drugi, već kako bi se obezbedio plasman u Evroligu. Ovako im ostaje plej-of ABA lige, a tu je Zvezda u prednosti u eventualnom finalu. Ako nisu mogli da pobede pred 20.000 svojih pristalica, kako će u "Pioniru" pred 8.000 protivničkih. Ukoliko dotle uopšte i dođu - završava svoje javljanje Đurović. 

ARENA (P)OSTALA UKLETA

NAJVEĆA dvorana na Balkanu polako postaje mesto razočaranja za košarkaše i navijače Partizana. Posle 2014. i trojke Nolana Smita, u poslednjoj sekundi polufinala ABA lige protiv Cedevite, nova tragična epizoda protiv Burse zaledila je sve u crno-belom.

Naravno, bilo je tu i lepih trenutaka, kao što je pobeda nad Makabijem u četvrtfinalu Evrolige kojim se obezbedio plasman na fajnal-for 2010. kao i slavlje u finalu regionalnog prvenstva protiv Cibone 2008/2009. Međutim, noviji neuspesi su "zasenili" te uspehe.

FOTO: KK Partizan

Sa finansijske strane, "Arena" je neuporedivo isplativija od nekadašnjeg "Pionira", ali u situaciji u kojoj tri meseca nisu igrali u njoj zbog SP u atletici i konstantnog seljakanja iz jedne hale u drugu, pitanje je koliko je to bila ispravna odluka. Jer, ući i odigrati jednu od najvažnijih utakmica u sezoni u dvorani, gde nisi igrao od 12. januara, može da ima negativan uticaj, koliko god to objašnjenje banalno na prvi pogled izgledalo.

BONUS VIDEO - Penal za Partizan

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)