ZA TALENTE MILION DINARA: Grad Kruševac podelio sportske stipendije

S.BABOVIĆ

10. 04. 2022. u 15:36

GRAD Kruševac izdvojio je mlion dinara za stipendiranje 25 talentovanih sportista.

ЗА ТАЛЕНТЕ МИЛИОН ДИНАРА: Град Крушевац поделио спортске стипендије

Foto: GU

Stipendije su opredeljene putem godišnjeg programa Sportskog saveza Kruševca za 2022.godinu i podrazumevaju dodelu stipendija u visini od 40.000 dinara na godišnjem nivou,koje će biti isplaćivane u 10 mesečnih rata.

- Ovo je jedan lep primer dobre prakse i brige Grada Kruševca o svojim perspektivnim i talentovanim sportistima - kaže Bojan Obradović, predsednik Sportskog saveza Kruševca,koji je pored roditelja sportista jedan od potpisnika ugovora.

- Nadam se da će im ove stipendije biti podstrek da još više treniraju i postižu bolje rezultate, a za njihove klupske drugare motiv da se nadmeću u jednoj pozitivnoj konkurenciji i uče vrednostima zajedništva, prijateljstva i fer igre.

Prema rečima graodnačelnice Jasmine Palurović, Kruševac je posvećen ulaganju u sport.

- Potrudićemo se da maksimalno pomognemo sportistima kako bi što lakše savladali prepreke na putu ka uspehu,pre svega daljom izgradnjom sportske infrastrukture, ali i programima za omasovljavanje i veću dostupnost sportu -napominje gradonačelnica Jasmina Palurović.

Među dobitnicima stipendija su talentovani sportisti iz Odbojkaškog kluba Antena, Badminton kluba Zmajevi, Košarkaškog klub Napredak-junior, Gradskog ženskog rukometnog kluba Napredak, Rukometnog kluba Kruševac, Atletskog kluba Kruševac, Karate kluba Kruševac, Karate kluba Napredak, Plivačkog kluba Rasina, Stonoteniskog kluba Kruševac, Planinarsko-sportskog kluba Jastrebac, Omladinskog košarkaškog kluba Bagdala.

BONUS VIDEO: 

SNEG VEJE NA BOBIJI: Zabelela se srpska planina u aprilu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)