PARTIZAN UVEK VELIKI! Nikolić: Ovaj tim mi se dopada, naći će se način da se vrati na staze uspeha

N. I.

23. 05. 2021. u 10:30

VEĆ četiri godine uzastopno Partizan ne može ni da priđe osvajanju šampionske titule u Srbiji. Stao je 2017, kada je ispred nosa Crvenoj zvezdi uzeo duplu krunu. Od tada do danas crno-beli su se kitili "samo" sa tri trofeja u Kupu, a niz od četiri uzastopna trofeja u najmasovnijem takmičenju (od 2016. do 2020) prekinula je prošlog maja Vojvodina, na niškom "Čairu", posle dramatičnih 2:2 i penal-serije u kojoj je pehar otišao u ruke Novosađana.

ПАРТИЗАН УВЕК ВЕЛИКИ! Николић: Овај тим ми се допада, наћи ће се начин да се врати на стазе успеха

Foto: Nebojsa Parausic

Za dva dana, u utorak 25. maja na stadionu "Rajko Mitić" igra se finale Kupa, u kojem je Zvezda domaćin Partizanu, i u kojoj crveno-beli žele duplu krunu koja im je praktično servirana na tacni. Igraju na svom stadionu, u euforiji su posle osvajanja titule, rival je oslabljen neigranjem najboljeg strelca i asistenta ekipe, odbeglog Takume Asana i povređenog Sejdube Sume. Ali, pitaju se nešto ipak i gosti.

Fudbalerima i navijačima Partizana od pre nekoliko dana adrenalin dižu nekadašnji asovi i treneri koji su donosili trofeje u Humsku 1.

- Pratim redovno Partizan i ta prilika se ne propušta - poručio je trener Marko Nikolić, osvajač poslednje duple krune sa crno-belima i aktuelni osvajač Kupa Rusije sa moskovskom Lokomotivom.

- Ovaj današnji tim mi se veoma dopada, ne zbog toga što mi je Saša Stanojević drug i što smo u kontaktu, već ovo pričam isključivo kao njegov kolega iz struke. Vidi se trenerska ruka, vidi se jasna ideja trenera i disciplina u igri. Meni se sve to zajedno mnogo dopada. Naravno da situacija nije laka, pogotovo njemu nije lako u ovom trenutku na toj poziciji na kojoj se nalazi, ali Partizan je uvek velik i naći će način da se vrati na staze uspeha.

Slične poruke podrške poput Nikolića poslali su i Dušan Vlahović, Nikola Milenković, Darko Brašanac...

ILIĆ: PRILIKA ZA TROFEJ

LEGENDARNI kapiten Saša Ilić se pre dve godine oprostio od crno-belog dresa sa brojem 22, ali će i ovog utorka na poseban način biti uz svoj klub.

- Ne idem na stadion, ali gledam svaku utakmicu. U kontaktu sam sa većinom igrača, bodrim ih. Znam da je sad malo težak period za Partizan, ali i iz gorih situacija smo se izvlačili. Sada je prilika da pobedom protiv večitog rivala na njihovom stadionu osvojimo trofej i koliko-toliko ublažimo sezonu - kaže Ilić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)