KOLENA NISU IZDRŽALA: Legenda Ekvadora i Mančester junajteda okačio kopačke o klin (FOTO)

Novosti online

13. 05. 2021. u 16:11

EKVADORSKI fudbaler Antonio Valensija objavio je da se povlači iz fudbala. Nekadašnji kapiten Mančester Junajteda mora da okonča karijeru zbog hroničnih problema sa kolenima.

КОЛЕНА НИСУ ИЗДРЖАЛА: Легенда Еквадора и Манчестер јунајтеда окачио копачке о клин (ФОТО)

EPA/EFE

- Povreda se desila kada sam imao 29 godina, probao sam da nastavim bez operacije, funkcionisalo je ali svaki put kada se bol pojavljivao bilo je sve teže i došlo je vreme da se zahvalim ovom divnom sportu. Teška je odluka jer osećam da sam mentalno jak, ali ima nečeg što ne valja u mom telu. Tužno je gledati saigrače koji treniraju 100 odsto, a da ti moraš da odeš sa treninga. Nije u redu prema mojim saigračima koji treniraju 100 odsto, a da sam ja na 40 - rekao je Valensija.

Ekvadorac je u karijeri nastupao za El Nasional, zatim je bio u Viljarealu, Viganu, deset godina u Mančester Junajtedu sa kojim se razišao 2019. godine. Igrao je potom za LDU Kito i Keretaro.

Sa Junajtedom je osvojio dve Premijer lige, jedan FA Kup, a 2017. je podigao pehar Lige Evrope. Sa ekvadorskom reprezentacijom, za koju je nastupio 99 puta je igrao u dva navrata na Svetskom kupu.

Od Valensije su se oprostili nekadašnji saigrači Rio Ferdinand i David De Hea.

- Kakva karijera, kakav čovek... Jedan od najskormnijih ljudi koje poznajem. Valensija je prilično stidljiv, ali je kroz taj stid uvek znao da me zasmeje. Fenomenalan profesionalac, uvek je ostajao poslednji u teretani. Bilo je zadovoljstvo igrati sa tobom. Uživaj u penziji Tonio - napisao je legendarni štoper na svom Tviter profilu.

- Uživak u penziji, brate. Čestitke na uspešnoj karijeri - napisao je golman junajted De Hea.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju