OGLASILI SE REAL, BARSA I JUVENTUS: Ne plaše se izbacivanja iz Lige šampiona i ne odustaju od Superlige Evrope

Novosti online

08. 05. 2021. u 11:20

IAKO su iz UEFA jasno poručili da će na dve godine izbaciti sve timove koji zvanično ne izađu iz Superlige Evrope (ESL), čelnici Reala, Barselone i Juventusa ne odsustaju od takmičenja koje su osnovali.

ОГЛАСИЛИ СЕ РЕАЛ, БАРСА И ЈУВЕНТУС: Не плаше се избацивања из Лиге шампиона и не одустају од Суперлиге Европе

Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

To su jasno stavili do znanja u subotu ujutru kada su u razmaku od nekoliko minuta pustili u etar zvanično saopštenje vezano za dalje planove.

- Osnivači Superlige nastavljaju da pate i svakodnevno im se preti. Teraju nas da napustimo i ugasimo takmičenje, što je neprihvatljivo. Zakon je na strani Superlige i po njemu FIFA i UEFA ne mogu da reaguju i kažnjavaju klubove. Projekat Superlige imao je za cilj da pronađe rešenje za tešku situaciju koja je zadesila fudbal i sve klubove. Pokušali smo da nađemo rešenje, kako bi preživeli. Takođe, pronašli smo rešenje da se domaće lige igraju paralelno sa Superligom, a i pored svega toga FIFA i UEFA nisu pronašli, niti su pokušali da pronađu pravi način da o tome komuniciramo.

- Mi smo odmah naveli da će se Superliga igrati ako UEFA i FIFA to odobre. Sve smo obezbedili, ali FIFA i UEFA ni tada nisu želeli da prihvate Superligu. Ovo je bila prava prilika da navijačima širom sveta pokažemo da je fudbal i dalje najbolja zabava i da vratimo veru u ovaj sport. Želeli smo da promovišemo i proguramo i ženski fudbal ovom prilikom.

- Spremni smo da promenimo pristup Superligi. Vidimo da su naši prijatelji koji su sa nama osnovali Superligu sada morali da potpišu nekoliko sporazuma sa UEFA. Mi ćemo pokušati da nađemo pravo rešenje i nastavićemo da radimo na ovom projektu i pored pretnji koje nam šalje UEFA - između ostalog stoji u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)