KRAJ SUPERLIGE: Odustali svi engleski klubovi!

Novosti online

21. 04. 2021. u 00:02

Drugi tim iz Mančestera zvanično je potvrdio da napušta Superligu. Odmah za njim i Liverpul, a potom i Arsenal.

КРАЈ СУПЕРЛИГЕ: Одустали сви енглески клубови!

Foto: EPA

Prvi od preostalih Engleza oglasio se Mančester junajted. Oni su odlučili da se povuku i pritom su uputili kratku izjavu. 

- Mančester junajted neće učestvovati u evropskoj Superligi. Saslušali smo naše navijače, vladu Ujedinjenog kraljevstva i deoničare. Ostaćemo posvećeni napornom radu kroz fudbalsku zajednicu kako bismo našli održivo dugoročno rešenje za izazove sa kojima se igra susreće.  

Liverpul je naveo odgovor na planove Superlige o budućnosti kao glavni razlog za povlačenjem. 

- Liverpul potvrđuje da smo istupili iz Superlige. U poslednjih dana kontaktirali su nas razni deoničari koji su nam dali uvid interno i eksterno o trenutnom stanju. Zahvaljujemo im se na doprinosu, navodi Liverpul. 

Arsenal se izvinio navijačima. 

- Nije bilo potrebno podsećati nas, ali odgovor naših navijača nam je pomogao da dublje sagledamo stvari. Nije nam bila namera da prouzrokujemo ovakav stres nikome. Kada je poziv došao nije bilo garancija, nismo želeli da budemo izostavljeni. Želeli smo da zaštitimo Arsenal i našu budućnost. Kao rezultat slušanja zajednice, odlučili smo da se povučemo. Napravili smo grešku, izvinjavamo se! 

Potom se oglasio i Totenhem. 

- Za nas je bilo važno da učestvojemo u razvoju strukture koja će omogućiti bolji finansijski fer-plej i finansijsku održivost. Verujemo da ne treba da stojimo u mestu i da uvek treba da težimo konstantnim promenama u takmičenju da osiguramo da igra koju volimo evoluira konstantno, navode iz Totenhema. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)