BORBA ZA FINALE KUPA: Mogu biti samo dva

N. I. - Z. G.

20. 04. 2021. u 20:41

REPRIZU prošlogodišnjeg finala fudbalskog Kupa Srbije sa niškog "Čaira" gledaćemo večeras na stadionu "Karađorđe".

БОРБА ЗА ФИНАЛЕ КУПА: Могу бити само два

FOTO: M. Vukadinović

Vojvodina u 19.05 dočekuje Partizan, a navijači se nadaju da će da bude uzbudljivo kao prošlog maja kada su posle produžetaka i penal-serije Novosađani isred nosa odneli crno-belima pehar. Takođe, Crvena zvezda je od 17 domaćin Radniku, koga je za vikend savladala u Superligi sa 2:1.

DOMAĆINSTVO 25. MAJA - NAKNADNO

KAO i prošle godine, ni ovog puta se ne zna gde će biti odigrano finale Kupa Srbije u utorak, 25. maja. U FSS čekaju imena finalista, a ako večiti rivali budu u završnom meču, verovatno će, kao i pre dve godine, žreb da odredi koji klub će biti domaćin.

Ljubitelji fudbala iskreno se nadaju da na "Karađorđu" sutra neće gledati scene iz jesenjeg prvenstvenog duela Vojvodine i Partizana, kada je sudija Srđan Jovanović, umesto igrača, bio u centru pažnje sa lošim pomoćnicima. Partizan je tada posle preokreta poražen od Vojvodine (2:3), a Savi Miloševiću je to bila poslednja utakmica na klupi crno-belih. Takođe, arbitar je crveni karton pokazao tada i Sejdubi Sumi.

I sutra će Jovanović da deli pravdu istim rivalima, na istom mestu, a trener Novosađana Nenad Lalatović podiže temperaturu pred duel sa Partizanom, sa kojim voli da se nadigrava.

- Na Partizanu je veći pritisak nego na nama. Oni će pokušati da uđu u finale, osvoje Kup i spasu sezonu, jer dve godine bez trofeja za njih bi bio veliki hendikep. Veliki je ulog, motiva imamo i moramo da uložimo sto odsto mogućnosti - kaže Lalatović, koji je ozdravio i sedeće na klupi.

S druge strane, Partizan je posle derbija sa Zvezdom ispao iz trke za šampionski tron. Sada juri trofej Kupa, a ima i motiv da "lalama" vrati milo za drago na "Karađorđu".

- U polufinalu se igra jedna utakmica i svi znamo šta donosi. Nema previše kalkulisanja, jer nema popravnog. Idemo spremni i nadam se dobrom rezultatu. U dobrom smo ritmu, igramo dobar fudbal. Suma ima problema sa mišićem i ne znam da li će putovati za Novi Sad - otkrio je Stanojević deo svojih problema.

BONUS PRAVILO NE VAŽI

PRAVILA iz Superlige Srbije nisu ista i u Kupu. Naime, dvojica bonus igrača, mlađih od 21 godine, ne moraju da budu u sastavu ekipa na startu mečeva u najmasovnijem takmičenju, tako da treneri Partizana, Vojvodine, Zvezde i Radnika mogu danas da računaju na svoje najiskusnije igrače u startnoj postavi.

Pravila u polufinalu Kupa su jasna. Ukoliko posle 90 minuta bude nerešeno, na redu su penali.

- Spremni smo i za taj scenario. Znam ko bi mogao u tom slučaju da izvodi penale - dodao je Stanojević.

Crvena zvezda se za vikend mučila sa Surduličanima. Zapravo, mnogo više sa bravurama golmana Radnika Stefana Ranđelovića, koji je branio sve, pa čak i dva penala domaćinu.

Danas se isti rivali sastaju u polufinalu Kupa.

- Naš cilj je jasan, želimo da osvojimo duplu krunu - podvlači Dejan Stanković, trener crveno-belih. - Očekujem još teži meč sa Radnikom nego što je bio u nedelju kada smo tek posle preokreta došli do trijumfa.

FOTO: M. Vukadinović

Surduličani žele da se još jednom hrabro suprotstave velikom favoritu.

- Nadam se da ćemo ponovo biti tvrd orah za Zvezdu. Ne plašimo se, nemamo šta da izgubimo na "Marakani", borićemo se do kraja - obećao je Stefan Ranđelović, golman Radnika.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda