SUDIJE POGURALE BARSELONU: Nije bilo crvenog kartona, gol je trebalo poništiti

Novosti online

06. 04. 2021. u 08:31

BARSELONA je pobedila Valjadolid sa 1:0 golom Ousmanea Dembelea u poslednjem minutu, čime je do usijanja dovela trku za titulu u Španiji, ali usijale su se i društvene mreže posle dve najblaže rečeno sumnjive odluke sudije Haimea Latrea koji je po opštoj oceni prestrogo isključio igrača gostiju Oskara Plana, a Kataloncima priznao neregularan gol u 90. minutu!

СУДИЈЕ ПОГУРАЛЕ БАРСЕЛОНУ: Није било црвеног картона, гол је требало поништити

Tanjug/AP

Anduhr Oliver, bivši sudija, a sada sudijski stručnjak za Marke, izdvojio je dve situacije u kojima je sudija teško oštetio Valjadolid i, naravno, favorizovao Barselonu.

Međutim, i bez stručnog saradnika bilo je jasno svima koji su gledali utakmicu. Latre je u 80. minutu isključio Oskara Plana, zbog faula nad Ousmaneom Dembeleom koji je postojao ali je u najgorem slučaju bio za žuti karton.

- Sudija je ovom odlukom ozbiljno oštetio Valjadolid. Nikako se ne isključuje prekršaj igrača gostiju nad Dembeleom. Plano je srušio Dembelea koji je bio u trku, ali nema nasilne namere.

Ozbiljna sudijska greška neposredno je prethodila golu Barselone, tvrdi španski stručnjak za suđenje.

- Dembeleov pogodak trebalo je poništiti jer je deset sekundi pre toga Žordi Alba na nepropisan način oduzeo loptu gostujućem igraču.

Treća sumnjiva situacija desila se u 62. minutu kad nije dosuđen penal za Valjadolid zbog igranja rukom Albe, ali Oliver smatra da je Latre tu doneo ispravnu odluku jer nije bilo namere.

Barselona posle 29 kola zaostaje samo bod, a ove dve ekipe sastaju se devetog maja na Nou Kampu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri