JOŠ POLJSKA NIJE KLEKNULA! Bonjek: BLM pokret je poslednja stvar o kojoj razmišljamo (FOTO)

Novosti online

01. 04. 2021. u 13:30

FUDBALERI Poljske odbili su da kleknu na kolena pre početka utakmice protiv Engleske na Vembliju.

ЈОШ ПОЉСКА НИЈЕ КЛЕКНУЛА! Боњек: БЛМ покрет је последња ствар о којој размишљамо (ФОТО)

FOTO: Printskrin

Umesto gesta koji je uobičajen na engleskim stadiona, mada su nedavno i pojedini Britanci afričkog porekla kritikovali ovaj običaj kao neefikasan, Poljaci su prstom pokazivali na bedž "rispekt" koji je prišiven na rukave dresova svih ekipa u kvalifikacijama.

FOTO: Tanjug/AP

Predsednik FS Poljske, legendarni napadač Juventusa Zbignjev Bonjek istakao je pre utakmice da je Blek lajvs meter pokret "poslednja stvar koja Poljake interesuje u ovom trenutku", što su engleski mediji ocenili kao svojevrsni skandal.

- Ima toliko mnogo važnijih stvari i opasnosti koja nas okružuje, da nemamo vremena da mislimo na klečanje pre utakmice na Vembliju - rekao je Bonjek.

Isto su, dan ranije uradili i fudbaleri Češke u utakmici protiv Velsa, što je izazval ojoš veće kontroverze, imajući u vidu nedavne događaje u Glazgovu kad je defanzivac Slavije i nacionalnog tima Ondrej Kudela optužen za rasizam prema tamnoputom igraču Rendžersa.

FOTO: EPA

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)