UEFA POGUBILA KONCE: Izbacuju Slaviju iz Lige Evrope zbog navodnog rasizma

Novosti online

24. 03. 2021. u 09:45

SLAVIJA iz Praga izbacila je Rendžers iz Lige Evrope u osmini finala, ali se o samom meču najmanje govorilo.

УЕФА ПОГУБИЛА КОНЦЕ: Избацују Славију из Лиге Европе због наводног расизма

FOTO: Printskrin/Tviter/Daniel Konrad

U revanšu smo videli sve, grubu igru, deset šavova na glavi golmana, koškanje, a posle meča morala je da reaguje i policija...  Treneru domaćeg tima, nekadašnjem fudbaleru Liverpula Stivenu Džerardu smetalo je što je defanzivac češkog tima Ondreja Kudele, prekrio usta i nešto dobacio Glenu Kamari. Fudbaler škotskog tima potom je ljutito reagovao. Iz Slavije demantuju tvrdnju. 

- Nadam se da će se u UEFA ozbiljno pozabaviti ovim, jer situacija nije bila normalna - govorio je Stivi Dži.

I Uefa ga je poslušala i reagovala. Sad, koliko je reakcija evropske kuće fudbala ozbiljna i normalna, drugo je pitanje.

Otvorena je istraga, škotska policija ima otvoren slučaj a navodi se da će Kundela morati da dođe na ispitivanje osmog aprila kada Slavija gostuje londonskom Arsenalu.

- Ukoliko se dokažu tvrdnje protiv gospodina Kundele UEFA ima moć da drastično kazni igrača. U ovom slučaju 10 utakmica suspenzije nije dovoljno, trebao bi biti kažnjen minimum godinu dana dok bi i Slavija Prag trebala da snosi posledice. Uključujući oduzimanje bodova i/ili diskvalifikaciju iz takmičenja - izjavio je advokat Kamare.

Ostaje da se vidi kakav zaključak će doneti škotska policija posle istrage a onda očekujemo i konačnu odluku Uefe. Nema razloga da verujemo da će ona ići u korist češke ekipe i igrača protiv takvih neoborivih dokaza kao što je reč Stivena Džerarda da veruje svom igraču.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!