PANTELIĆ BAR DO SEPTEMBRA: Fudbalska Srbija uskoro kreće u predizbornu kampanju

N. I.

23. 03. 2021. u 20:49

FUDBALSKI savez Srbije će, možda, čekati novog predsednika do septembra. Slaviša Kokeza je pre dva dana podneo ostavku na funkciju koju je obavljao punih pet godina, pošto je u sve većem problemu zbog istrage Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala. A upražnjena fotelja se ne može brzo popuniti.

ПАНТЕЛИЋ БАР ДО СЕПТЕМБРА: Фудбалска Србија ускоро креће у предизборну кампању

Kokeza i Pantelić Foto N. Paraušić

Statut FSS je vrlo jasan. Do izbora novog predsednika, sva ovlašćenja ima Kokezin zamenik Marko Pantelić. Izvršni odbor FSS bi trebalo da raspiše vanrednu izbornu Skupštinu i samo u slučaju da je na njoj tema izbor novog predsednika, na nju će se čekati najviše dva meseca. Ukoliko su pred FSS izbori na svim nivoima, odnosno u regionima, onda će se čekati i do septembra.

Jasno je da će odmah posle trećeg kvalifikacionog meča protiv Azerbejdžana, praktično od 1. aprila početi predizborna kampanja. Nezvanično se kao kandidati za Kokezinog naslednika pominju dugogodišnji generalni sekretar Partizana i aktuelni potpredsednik Olimpijskog komitata Žarko Zečević, pa generalni direktor Crvene zvezde i prvi predsednik FSS Zvezdan Terzić, Zoran Laković, jedan od čelnika UEFA, ali i nekadašnji as Mančester junajteda Nemanja Vidić.

Skupština FSS broji 69 delegata i njen aktuelni sastav je izazvao dosta polemika, pošto uglavnom sede nefudbalski ljudi, koji su bili lični izbor Kokeze. U nizu nelogičnosti, jedan od većih apsurda je činjenica da više članova u Skupštini imaju ljudi iz radne zajednice u FSS, nego članovi trenerske, ili sudijske organizacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri