MESI JE BIO TEŠKO BOLESTAN: Italijan mu je spasao život, evo kako...

Novosti online

20. 03. 2021. u 13:02

JEDNA od ključnih godina u karijeri Lionela Mesija bila je 2013.

МЕСИ ЈЕ БИО ТЕШКО БОЛЕСТАН: Италијан му је спасао живот, ево како...

Foto: AP

Mesi je pretrpeo niz povreda koje su kočile njegovu formu, a često se na utakmicama moglo videti i kako povraća. 

Spekulisalo se da je u pitanju veliki stres koji je trpeo na terenu, ali se ispostavilo da je u pitanju reakcija tela na određene vrste hrane. Argentinac u to vreme nije imao najbolju ishranu za jednog vrhunskog sportistu. Živeo je od pica i crvenog mesa.

Kako bi rešio problem morao je da se obrati "čudaku" iz Italije. Otputovao je u Italiju kako bi se sastao sa doktorom Đulijanom Poserom, koji se više od dve decenije bavi sportskom medicinom, a koji propoveda metode koje su drugačije u odnosu na svoje kolege.

Poser je Mesiju napravio poseban jelovnik. Eliminisao je brašno, kvasac i rafiniranu pšenicu koja se nalazi u testeninama, pici i belom hlebu. Mesi je morao da se odrekne svinjetine, govedine, jaja, školjki i mlečnih proizvoda. Takođe, alkohol i gazirana bezalkoholna pića koja je Mesi obožavao, morali su da budu odstranjeni.

Italijanski lekar je naterao Mesija da forsira povrće, sezonsko voće i mineralnu vodu.

Poser je shvatio da Mesi mora da jača i na emocionalnom planu kako bi se izborio sa stresom i anksioznošću. U tom cilju je Mesi počeo da konzumira Bahov cvet, koji ima za cilj da postavi ravnotežu između uma i tela.

Bahov cvet je nazvao po Englezu Edvardu Bahu koji je pre 100-nak godina otkrio da rosa na laticama ovog divljeg cveta može da se koristi kao lek za ublažavanje lošeg zdravlja pod uticajem emocionalnog stresa. 

Ovaj lek koriste mnogi sportisti, kao i neke od velikih filmskih zvezda, kao što su Salma Hajek, Kejt Blanšet, Dženifer Aniston...

(KURIR) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju