ŠOK IZ HOLANDIJE: Van la Para tužio Zvezdu - "dali su mi jednu platu"

Novosti online

15. 03. 2021. u 15:51

Radživ van La Para se oglasio o boravku u Crvenoj zvezdi, a povukao je i jedan radikalan potez.

ШОК ИЗ ХОЛАНДИЈЕ: Ван ла Пара тужио Звезду - дали су ми једну плату

FOTO: EPA

Bivši fudbaler Crvene zvezde Radživ van La Para govorio je za holandski portal "Elf Voetbal" o boravku u Srbiji.

On je rekao da je  prijavio Crvenu zvezdu FIFA zbog neizmirenih obaveza, a otkrio je da je sporazumni raskid ugovora sa aktuelnim srpskim prvakom uključivao isplatu zarade za osam meseci.

Prvo je govorio o tome kako je došao u Zvezdu.

– Poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka javila se Crvena zvezda. Oni su se plasirali u grupnu fazu Lige šampiona i želeli su da se pojačaju. Igranje u Ligi šampiona bilo je za mene još uvek san. Potpisao sam na tri godine. Ugovor je izgledao sjajno – priča Van La Para.

Počelo je kao iz snova, ali se brzo zakomplikovalo... 

– Živeo sam lepo u centru grada. Stari, ali veoma lep i živahan grad u svim oblastima. Dve nedelje kasnije bio sam u timu protiv minhenskog Bajerna i odradio sam devedeset minuta. Moja prva mesečna plata je uredno isplaćena. Ali, to se okrenulo, to je bio jedini novac koji sam dobio tokom mog boravka u Beogradu i to je bio razlog zbog kojeg sam otišao nakon šest meseci. Posle eliminacije iz Ligi šampiona, klub je učinio sve što je mogao da bi me se rešio. Trenirao sam sa prvim timom i trčao krugove u kompleksu za trening. Više nisam mogao ništa da postignem. Takmičenje nije zahtevno, svake godine Crvena zvezda postaje šampion sa dva prsta u nosu – rekao je Holanđanin.

On je napustio Crvenu zvezdu po izbijanju pandemije koronavirusa u aprilu 2020. godine.

– Posle pregovora razdvojili smo se u aprilu 2020. Dodao sam “vodu u vino” i ponudio im da mi daju samo godinu dana moje plate. To bi im uštedelo još dve sezone plaćanja prema meni. Nisu to želeli. Sporazumeli smo se na osam meseci. Prva rata je plaćena. Druga nije. Stvar je sada kod FIFA – zaključio je Van La Para.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a