INICIJATIVA SKUPŠTINI GRADA: Ulica Marku Markoviću

Novosti online

11. 03. 2021. u 18:02

ČUVENI srpski televizijski novinar Marko Marković uskoro će da dobije ulicu u Beogradu.

ИНИЦИЈАТИВА СКУПШТИНИ ГРАДА: Улица Марку Марковићу

Novosti

Ova inicijativa je pre nekoliko dana podneta Skupštini grada. Zvaničan predlog je uputila Radio-televizija Srbije, a za "Novosti" je ovo potvrđeno u Komisiji za imenovanje ulica i trgova grada Beograda.

Istovremeno je potvrđeno da je inicijativa pristigla, ali da još nije razmatrana i da će javnost uskoro biti obaveštena o konačnoj odluci komisije.

Marko Marković je rođen 26. jula 1935. godine u Leskovcu, preminuo je u 76. godini života 23. decembra 2011. Bio je omiljen TV komentator, novinar, kasnije i urednik u Radio-televiziji Beograd i Radio-televiziji Srbije. Tokom karijere je izveštavao sa preko 40 raznih evropskih i svetskih šampionata, nekoliko olimpijskih igara, a proslavili su ga prenosi i komentari fudbalskih utakmica.

Svojevremeno je bio urednik i voditelj izuzetno gledane i kultne emisije "Indirekt", koja se bavila pre svega fudbalskim, ali i ostalim sportskim temama.

Marko Marković je ostao upamćen kao izuzetan urednik sportske redakcije RT Beograd i RT Srbije, a gledaoci su ga upamtili i po nekonvencionalnom stilu oblačenja, jer se ispred kamera pojavljivao u džemperima, umesto u odelima. Karijeru je završio kao predsednik Udruženja sportskih novinara Srbije i urednik sportske redakcije TV Pink. Počiva u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna