NEMA KRAJA RATU SAOPŠTENJIMA: FS Španije odgovorio FS tzv. Kosova da je meč u skladu sa propisima FIFA i UEFA

Novosti online

10. 03. 2021. u 18:55

FUDBALSKA federacija tzv. Kosova saopštila je danas da su iz Fudbalske federacije Španije dobili informaciju da će se utakmica tih selekcija odigrati u skladu sa protokolom FIFA i UEFA.

НЕМА КРАЈА РАТУ САОПШТЕЊИМА: ФС Шпаније одговорио ФС тзв. Косова да је меч у складу са прописима ФИФА и УЕФА

FOTO: EPA

U saopštenju koje je izdato se navodi da je predsednik tzv. FFK Agim Ademi primio poziv iz španske federacije koja je tom prilikom izrazila žaljenje zbog vesti objavljene u lokalnim medijima i potvrdila da će se utakmica Španija - tzv. Kosovo odigrati u skladu sa propisima i protokolom FIFA i UEFA za zvanične utakmice.

To nije sve. Takođe, u saopštenju piše da je Fudbalska federacija Španije izrazila gostoprimstvo za nacionalni tim tzv. Kosova i da je spremna da ispuni sve njihove zahteve.

Ademi je, sa svoje strane, izrazio poverenje u Fudbalsku federaciju Španije i izrazio uverenje da cće se odigrati dve veoma dobre utakmice, kako u Sevilji, tako i na Kosovu.

Prvog čoveka tzv. FFK su kontaktirali iz UEFA i razjasnili mu trenutnu situaciju, te dali uverenje da će se utakmica odigrati kako je planirano.

Podsetimo, juče se pojavila informacija da "rival Španije neće imati status kao ostale reprezentacije".

FFK je reagujući na te informacije najavila je da neće odigrati utakmicu sa Španijom u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u fudbalu ako ne budu intonirane himne i ne bude zastave Kosova, odnosno ako se ne poštuju protokoli predviđeni za utakmice fudbalskih reprezentacija kako je to utvrđeno pravilima FIFA i UEFA.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati