STANOJEVIĆ PRED RAD: Kad pobeđujete onda ste na pravom putu, motivisani smo da se dokazujemo

Novosti online

06. 03. 2021. u 16:15

FUDBALERI Partizana igraju protiv Rada u nedelju od 17.05, a očekivanja od tog meča izneo je trener crno-belih Aleksandar Stanojević.

СТАНОЈЕВИЋ ПРЕД РАД: Кад побеђујете онда сте на правом путу, мотивисани смо да се доказујемо

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

"Građevinari" se nalazi u opasnoj zoni i svaki bod im je bitan kada je borba za opstanak u pitanju, dok se klub iz Humske nastavku sjajnog niza pobeda.

- Biće drugačije nego jesenas. Rad je promenio trenera, Milan Milanović važi za isklusnog stručnjaka, ekipa sad deluje bolje nego na početku sezone. Igramo i mi bolje, pa bi utakmica trebalo da bude neizvesnija. Oni se bore za opstanak, mi za titulu - rekao je Stanojević.

Nema sumnje da je Partizan favorit. To pokazuje i tradicija s obzirom na to da su crno-beli slavili u poslednjih 10 mečeva protiv Rada. Takođe, tim sa Banjice je na poslednjih osam duela na svom terenu slavio samo jednom.

- Više bih voleo da igramo kod kuće nego na njihovom stadionu. Nema pravila, podsetiću da je Rad na svom terenu savladao Proleter. Plus, uvek dobro igra na Banjici. Što se nas tiče, u Partizanu nijedna utakmica nije laka. Svaka je drugačija od prethodne, niti joj je slična, niti može biti ista, već predstavlja novog dokazivanje. Maksimalno smo motivisani da se dokazujemo. Kad imate opterećenje i obavezu da pobeđujete znači da ste na pravom putu. Tako Partizan funkcioniše sve vreme. Ne vidim tu problem, ovde se svaki meč igra pod pritiskom.

Nema sumnje da će najveća pretnja odbrani Partizana biti Andrija Kaluđerović, sa 71 pogotkom najbolji strelac Superlige od postanka.

- On je "klasa 1987", u OFK Beogradu ju je trenirao Mitar Mrkela, imala je sjajne rezultate i igrala odlično. Pamtim Andriju i sa superligaških terena, sposoban je u svakom trenutku na različlite načine da postigne gol, a činjenica da je najbolji strelac u istoriji Superlige vredna je poštovanja.

Stanojević na ovom meču neće moći da računa na Sašu Zdjelara koji se oporavlja od virusa korona, dok su mladi Denis Stojković i Nikola Čolić daleko od konkurencije za tim.

- Sigurno su pogrešili što nisu otišli na pozajmice, ali utakmice tokom sedmice organizujemo, između ostalog, baš zbog njih i drugih mladih i(li) fudbalera skromne minutaže, da vidimo na koga bismo mogli da računamo. Samo od njih zavisi. Ukoliko budu adekvatni konkurisaće za sastav. S druge strane, Lazaru Pavloviću na leto sigurno neće biti predložena pozajmica, zato što je blizu startnih 11. Pojačao je rad u svim segmentima, sve od njega zavisi. Status mu je takav da može da počne, da uđe ili da ne bude u protokolu, ali o pozajmici nema govora.

Jedno od pitanja upućeno treneru Partizana je i spisak novog selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija.

- Nema potrebe da komentarišem imena. Moj prvi utisak je da je selektor pozvao dosta ofanzivnih fudbalera, čime je pokazao opredeljenje.

Nije hteo o tome detaljnije ni posle opaske da na njemu nema nijednog fudbalera Partizana.

- Nema problema. Naš zadatak je da pokažemo da zaslužujemo dres državnog tima. Želimo ovdavde da šaljem pozitivne vibracije, jer smatramo da nije bitno odakle neko dolazi u reprezentaciju. Želimo joj dosta sreće i uz nju smo u svakom trenutku - zaključio je Stanojević.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!