LUKA JOVIĆ ŠOKIRAO NEMCE: Nemam snage...

Novosti online

05. 03. 2021. u 20:53

ЛУКА ЈОВИЋ ШОКИРАО НЕМЦЕ: Немам снаге...

FOTO: EPA

LUKA Jović je daleko od forme koja ga je krasila u prvom mandatu u Ajntrahtu, ali nema sumnje da je odlazak iz Madrida bio prava odluka za Srbina.

Jović je u intervjuu za nemački "Bild" sumirao odlazak iz Reala, u kojem nije dobio adekvatnu šansu, kao i trenutni učinak u Ajntrahtu. 

- Sam povratak je korak napred za mene i nesumnjivo dobar potez jer mi toliko stvari ovde odgovara. Pre svega želim timu uspeh, a ako je tim uspešan, onda sam i ja dobro. Svaka pobeda tima je korak napred za mene. Gledaću da nađem svoju ulogu i pomognem Ajntrahtu - rekao je Luka Jović na početku razgovora.

Upitan je Jović ima li snage da odigra svih 90 minuta. 

- Ne treba zaboraviti da nisam igrao mnogo u poslednje dve godine, morate da prođete dosta toga da biste bili spremni za celu utakmicu. Trudim se da treniram maksimalno koliko mogu, do svojih krajnjih limita. I dalje nisam na nivou na koji sam navikao i iskreno nemam snage da odigram svih 90 minuta, to je istina. Ali trudim se koliko god mogu da iskoristim vreme koje mi se ponudi. Bolje se osećam svakog dana i verujem da sam na pravom putu da se vratim u formu - priznao je Jović.

Govorio je i o sistemu fudbala u Ajntrahtu. 

- To mi nije problem. Kada sam došao odmah je bilo jasno da hoću pažljivo da vraćam formu. U stalnom sam kontaktu s trenerom po ovom pitanju. Tim je pokazao da mu odgovara ovaj sistem, zbog toga je jasno zašto se malo toga menja. Verujem da mogu da pronađem svoju ulogu u svemu tome. I dalje nas čeka dosta utakmica. U ovom trenutku sam zadovoljan kako se stvari odvijaju.

Osvrnuo se i na borbu za evropska takmičenja sa nemačkim klubom. 

- Igrali smo tada dva takmičenja paralelno i to nas je ostavilo bez snage. Sada možemo da se koncentrišemo isključivo na Bundesligu i to nam garantuje stabilnost. Imamo dobro koordinisan tim i dobro se slažemo na terenu. Samo moramo da ostanemo fokusirani na cilj. To bi trebalo da bude ključ našeg uspeha.

Otkrio je i svoje planove za leto. 

- O tome ću kada se sezona bude završila. Sada sam koncentrisan samo na to da Ajntraht napravi dobar rezultat ove sezone i da dobro odradimo utakmice pred nama. U suštini sve je moguće, jer nikad ne znate šta može da se dogodi u fudbalu - istakao je na kraju razgovora za "Bild" Luka Jović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)