STANOJEVIĆ DA ZAOKRUŽI CIKLUS: "Lale" šlag na seriju uspeha Partizana

M. BLAŽIĆ

01. 03. 2021. u 07:00

DUELI Partizana i Vojvodine sigurno nikada neće izgubiti status derbija, kao što ne postoji šansa da se u budućnosti primaknu težini okršaja večitih rivala, ali je jedno sigurno - crno-beli i "lale" podižu prašinu kada god se nađu jedni naspram drugih, bilo da se utakmica igra u Beogradu ili u Novom Sadu.

СТАНОЈЕВИЋ ДА ЗАОКРУЖИ ЦИКЛУС: Лале шлаг на серију успеха Партизана

FOTO: M. Vukadinović

Sutrašnji okršaj crno i crveno-belih u Humskoj predstavljaće priliku da Aleksandar Stanojević zaokruži ciklus i u svom drugom mandatu na klupi Partizana odmeri snage sa poslednjom ekipom koju još nije "sreo" u ovoj sezoni Superlige.

ZDJELAR JOŠ PAUZIRA

NADALI su se u Partizanu da bi Saša Zdjelar mogao da se oporavi od virusa korona do derbija sa Vojvodinom, ali se to ipak nije dogodilo. Pouzdani vezista bi u najboljem slučaju mogao da se nađe u kombinaciji za naredni prvenstveni duel, koji je na programu 7. marta protiv Rada na Banjici.

Vojvodina je u, za Partizan, veoma turbulentnoj 2020. predstavljala veliku "kost u grlu" klubu iz Humske i upravo su "lale" omogućile Aleksandru Stanojeviću da ponovo sedne za komande "valjka".

Jesenji okršaj ovih rivala na "Karađorđu" ostao je upamćen po crvenom kartonu Sume, preokretu Lalatovićevog tima u poslednjih nekoliko minuta i pre svega po činjenici da je iznervirani i isključeni Savo Milošević posle te utakmice završio misiju u Partizanu.

To je ujedno bio i treći međusobni duel ova dva kluba u godini korone i treći neuspeh Partizana.

Prethodno je Vojvodina slavila u prvenstvenom duelu bez takmičarskog značaja (1:0), a pet dana kasnije je žestoko "ranila" crno-bele, uzevši im posle boljeg izvođenja penala u Nišu Kup Srbije, trofej koji je godinama pre toga predstavljao melem na superligaške rane.

- Utakmice protiv Vojvodine su uvek teške, imaju dobru ekipu i igraju odlično. Moramo da ostanemo fokusirani na našu igru i ukoliko budemo na svom nivou, ne sumnjam da ćemo nastaviti seriju pobeda. Najvažnije je da budemo onakvi kakvi smo bili u poslednje vreme - istakao je u najavi predstojećeg derbija iskusni vezista i nepogrešivi penaldžija Bibars Natho.

Ono što i pored negativne tradicije iz prethodne godine "greje" Partizan jeste činjenica da je od poslednja četiri meča u Humskoj domaćin slavio na tri uz samo jedan remi, a pritom je u novembru 2019. gost bukvalno demoliran - 4:0.

OD VOJVODINE DO VOJVODINE

PARTIZAN je od prethodnog duela sa Vojvodinom u prvenstvu Srbije odigrao 18 utakmica i slavio na 15, uz dva remija i jedan poraz i gol-razliku 41:6. Stanojevićev "valjak" je potpuno zastao samo u Nišu (0:1), dok je nerešeno odigrao protiv Metalca u Milanovcu (1:1) i u večitom derbiju na svom stadionu - 1:1. Posle poraza na Čairu 26. oktobra prošle godine Partizan nije izgubio nijedan jedini bod u Superligi vezavši pritom 12 pobeda.

Na taj način je znatno amortizovan podatak da je Vojvodina sasvim sigurno najnezgodniji gost za crno-bele od osamostaljenja Srbije, pošto su od jeseni 2006. do danas Novosađani pevajući napustili fudbalski dom Partizana u čak šest navrata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVALJALA SIRA! Ćerka Luisa Enrikea prešla sa jednog na drugog reprezentativca Španije