KORONA "UKINULA" DOMAĆI TEREN: Čak sedam od osam prvih utakmica osmine finala Lige šampiona pripalo gostujućim ekipama

M. Blažić

25. 02. 2021. u 20:28

PANDEMIJA virusa korona je okrenula svet naglavačke, pa ni najjači evropski fudbal nije izuzetak.

КОРОНА УКИНУЛА ДОМАЋИ ТЕРЕН: Чак седам од осам првих утакмица осмине финала Лиге шампиона припало гостујућим екипама

Mendi (Real) slavi gol u Bergamu Foto AP

Prvi mečevi osmine finala Lige šampiona potvrdili su da prednost domaćeg terena u novonastalim okolnostima praktično i ne postoji, pošto se čak sedam gostujućih timova "častilo" u sablasnoj tišini, dok je jedino Porto na svojoj napravio iznenađenje i slavio protiv favorizovanog Juventusa - 2:1.

I dok bi trijumfi Mančester sitija i Bajerna na strani verovatno predstavljali rutinu i pred punim tribinama navijača naklonjenih Menhengladbahu i Laciju, preostalih pet dvojki pokazuje koliko je korona uticala na elitni evropski fudbal. Dortmund je slavio u Sevilji, PSŽ u Barseloni, Real u Bergamu, Čelsi protiv Atletika u Bukureštu i Liverpul na domaćem terenu Lajpciga, koji je bio sve samo to ne, u Budimpešti.

Utakmice u pozorišnoj atmosferi definitivno nisu nikome po ukusu i meri, a ovih osam utakmica prve eliminacione runde Lige šampiona su najbolji pokazatelj da najviše ispašta domaćin, koji to suštinski i nije bez huka sa tribina. Uz to, ne bi trebalo smetnuti s uma da čak tri kluba nisu bila u prilici da bar dočekaju rivale pred pustim tribinama svog objekta, što su iskoristili Liverpul i Mančester siti u Budimpešti protiv Lajpciga i Menhengladbaha, dok se Čelsi gostio u Bukurešti u duelu sa Atletikom iz Madrida.

Najveću buru svakako je podigla utakmica odigrana u sredu uveče u Bergamu, gde je desetkovani Real stigao do minimalne pobede (0:1), ali i uz veliku pomoć sudije Štilera, koji je u 17. minutu prestrogo isključio Frojlera posle starta nad kasnijim strelcom jedinog gola Mendijem.

- Ovo je ubistvo fudbala. Sudija je uništio zadovoljstvo što igramo sa Realom. Veoma sam razočaran što nismo bili u situaciji da igramo utakmicu onako kako smo želeli i planirali. Bili smo primorani posle isključenja da branimo početni rezultat i to smo radili dobro. Ništa nije rešeno, pokazali smo da možemo i ne vidim nijedan razlog da ne jurimo pobedu u Madridu i da kvalitetnom igrom do nje i stignemo - rekao je razočarani trener Atalante Đanpjero Gasperini.

Znatno smireniji je očekivano bio strateg Reala Zinedin Zidan:

- Fizički su izuzetno jaka ekipa, a uz to su odrađivali sjajan posao u defanzivi. Imamo dobar rezultat pred revanš i to je za nas svakako najvažnije posle ove prve utakmice.

Kada se pogledaju rezultati prvih duela moglo bi se reći da će neizvesnosti biti samo u Torinu, gde Juventus juri zaostatak od jednog gola protiv Porta. Ipak, ne bi trebalo smetnuti da ovo nije elitni fudbal na koji smo navikli, okolnosti su potpuno drugačije, pa tako ni povratak u život brojnih otpisanih domaćina iz prvih 90 minuta neće predstavljati ogromno iznenađenje.

KLADIONICE: SITI FAVORIT

POSLE prvih mečeva osmine finala Lige šampiona najpoznatija svetska kladionica "Vilijem Hil" izbacila je nove kvote za osvajača ovog takmičenja i prvi favorit je Mančester siti. Trijumf "građana", prvi u istoriji ovog takmičenja, donosi 3,25 više od uloženog, dok je kvota na branioca titule Bajern 4,00 a treći favorit je PSŽ (6).

Kada su u pitanju strelci Erling Haland (Borusija, 3,20) je prvi, dok je najbolji golgeterski učinak Roberta Levandovskog - 5,00.

LISTA STRELACA

8 - Haland (Borusija D.) 8

6 - Morata (Juventus) 6

6 - Žiru (Čelsi) 6

6 - Nejmar (PSŽ) 6

6 - Rašford (M. junajted) 6

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024