NEMA VIŠE LEŽERNE IGRE Piksi: Krv mora da nam vri!

N. ILjUKIĆ

21. 02. 2021. u 23:02

OD 16. decembra prošle godine je fudbalska reprezentacija Srbije čekala novog selektora. Ljubiša Tumbaković je na oproštaju od Lige nacija napunio mrežu Rusa (5:0), ali ono što se njemu i svima nama dogodilo nekoliko dana ranije u finalu baraža protiv Škotske samo je ubrzalo dolazak Dragana Stojkovića Piksija na klupu "orlova".

НЕМА ВИШЕ ЛЕЖЕРНЕ ИГРЕ Пикси: Крв мора да нам ври!

FOTO: Predrag Mitić

U subotu ujutro je iz daleke Kine, nekadašnji Piksijev klub Gvangdžou RF poslao potvrdu o raskidu ugovora i tako samo olakšao posao ljudima u Fudbalskom savezu Srbije da privedu kraju skoro dvomesečne pregovore sa nekadašnjim predsednikom našeg saveza, predsednikom Zvezde i trenerom koji je karijeru gradio u Japanu i Kini.

- Odluku da dođem na klupu reprezentacije nisam doneo sam. Sve odluke donosim u razgovoru sa porodicom. To je motor svega. Da nemam podršku porodice, nikad ne bih prihvatio ovako nešto.

MILAN U PREDNOSTI

KOMENTARISAO je Dragan Stojković i predstojeći revanš Lige Evrope u kojem Milan dočekuje Crvenu zvezdu posle beogradskih 2:2:

- Naravno da je Milan u prednosti. Budžeti ne mogu da se mere. Crveno-beli su morali da budu hrabri, odigrali su maksimalno, i to im se vratilo u poslednjoj sekundi. To je po meni vrlo dobar rezultat i ostaće zapisan u istoriji kluba.

Dokle god bude bilo lepo, dok god Srbiju budem činio ponosnom, ja ću biti tu. Ne da ću dati sebe samo, daću život za ovo. A, koliko ću ostati, zavisiće od mnogo stvari. Zavisi od toga kako se osećaš, da li imaš podršku, zavisi od rezultata - otkrio je Stojković gostujući na Prvoj TV.

Za dobar rezultat su neophodne promene. Na terenu i kraj terena, da bi ceo ambijent bio ponovo pobednički.

- Biće promena. Ne kažem da pre nije bilo dobro, ali ja imam svoju viziju, svoju filozofiju fudbala. Pretpostavljam da će neke promene mnoge iznenaditi. To će biti promene za dobro tima, kolektiva, atmosfere. Za dobro grupe koja u martu treba da krene da se bori i da krajem godine završi uspešno kvalifikacije za Mundijal - dodao je Stojković.

Novi selektor je prokomentarisao i kako mu izgleda trenutni sastav Srbije o kojem će on odlučivati 5. marta, pred mečeve sa Republikom Irskom (24.3), Portugalijom (27.3) i Azerbejdžanom (30.3).

- Naši momci igraju u velikim ligama i veliki su profesionalci, ali mi nije jasno je kako ne igraju dobro kada dođu ovde. Gledao sam ono protiv Škotske i pitao se: "Šta je, bre, ovo"? Odigrali smo ležerno, a u igračima mora da se probudi žar, mora krv da im vri - slikovit je Stojković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)