ONI SU DECA PARTIZANA: Crno-beli ne treba da brinu za budućnost

Novosti online

09. 02. 2021. u 14:18

U ponedeljak 8. februara, na terenima SC Partizan-Teleoptik, odigrana je trening utakmica između Partizana i ekipe Teleoptika.

ОНИ СУ ДЕЦА ПАРТИЗАНА: Црно-бели не треба да брину за будућност

FOTO: FK Partizan

U mešovitom sastavu na strani crno-belih bila su i dva omladinca, Vanja Vlahović i Mihajlo Petković.

Petković i Vlahović su prošli pripremni period sa prvim timom u Turskoj, a potom su vraćeni na kaljenje u svoje selekcije gde će biti praćeni, ali će povremeno trenirati i igrati utakmice sa seniorskom selekcijom.

Upravo su juče ova dva momka postigla i dva gola na trening utakmici koja je završena rezultatom 2:0 za Partizan.

„Po povratku iz Turske, imali smo dva dana odmora, nakon čega smo se vratili obavezama u omladincima gde smo krenuli odmah sa treninzima koji su bili jakog intenziteta, jer su oni krenuli kasnije sa pripremama od prvotimaca“, počinje mladi Petković.

„Moja osećanja po povratku u Beograd, posle priprema, su bila pomešana. Bio sam tužan jer su pripreme završene, ali sam bio i srećan što se vraćam kući, svojoj porodici, i drugarima iz omladinaca. Moje je najviše zanimalo kako sam se uklopio sa igračima i da li je sve prošlo kako treba. Povratak u omladince je bio sjajan, svi su mi čestitali na odlasku sa prvim timom, a i na dobro odigranoj utakmici.

Šef Stanojević nam je, dok smo još bili na pripremama, nagovestio da ćemo biti pozivani jednom nedeljno kako bismo odigrali prijateljsku utakmicu ili odradili trening sa prvim timom. Svaki odlazak je neko novo iskustvo i uvek se radujem tome.

Juče smo Vanja i ja postigli po gol zbog čega smo obojica srećni. Utakmica je bila „jaka“ i imao sam tu sreću da postignem prvi gol koji nam je doneo prednost. Generalno smo zadovoljni utakmicom i igrom, a pogotovo time sto se završilo u našu korist.“

Svoje zadovoljstvo jučerašnjom utakmicom, ali i pripremnim periodom u Turskoj nije krio ni Vanja Vlahović.

„Kada smo se vratili iz Turske dva dana sam odmorio kod kuće. U ponedeljak smo se priključili našoj ekipi omladinaca i vreme provodili trenirajući sa njima. Treninzi su bili naporni, zato sto našoj ekipi liga počinje 6. marta, tako da maltene odrađujemo još jedne pripreme, ali uz veliko zadovoljstvo. Što se tiče današnje utakmice, veoma sam zadovoljan. Presrećan sam zbog svog postignutog prvog pogotka kao i zbog asistencije.“, u jednom dahu objašnjava Vlahović

Osećanja po povratku?

„Sreća, radost, ispunjenost, ostvarenje sna…Mnogo lepih osećanja, jer ja živim i dišem za Partizan.

Moji su me pitali kako je prošlo, kako smo prihvaćeni, da li je sve bilo ok. Mogli su da gledaju naše treninge, tako da su dobrim delom i bili upućeni u sve.
U jednu ruku mi je bilo žao, ali u drugu sam jedva čekao da se vratim u svoju ekipu. Uželeo sam se svojih drugova i trenera. Trenera Brnovića, na žalost, još nisam video jer je iz zdravstvenih razloga je morao da se vrati u Crnu Goru. Na priprema sa prvim timom naučio sam da cenim vise rad, red i disciplinu. Bio sam jako srećan. Svaki poziv i dolazak u prvi tim za mene je nagrada i priznanje za igre u omladincima.“, zaključuje Vanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda