LAZAR MARKOVIĆ LJUT: Ko nas gura u Konferenciju?

M. BLAŽIĆ

02. 02. 2021. u 19:47

DEVET bodova jeste mnogo, ali ne i nedostižno.

ЛАЗАР МАРКОВИЋ ЉУТ: Ко нас гура у Конференцију?

OŠTAR Lazar Marković/FOTO: N. Paraušić

U svlačionici crno-belih svi razmišljaju na identičan način, a svoj i stav saigrača po tom pitanju izneo je iskusni Lazar Marković, uz napomenu da se Partizan neće odreći borbe za titulu, dokle god postoji i teoretska šansa da se šampionski pehar vrati u Humsku.

- Kako smo se vratili u Beograd, čitamo u svim medijima, od portala do štampanih novina, kako nas već svrstavaju u takmičenje Liga konferencija i kako večiti rival, i da se igra još stotinu kola - ne može da izgubi prvo mesto. To automatski znači da nam neko već na početku polusezone osporava borbu za titulu - besan je Marković.

Nastavio je ofanzivni vezista u istom stilu.

- Ukoliko nam to neko kaže četiri meseca pre kraja sezone, s pravom se pitamo koju poruku nam šalju i treba li da okačimo kopačke o klin ili da prihvatimo da titulu ne možemo uzeti.

ŠTULIĆ: USKORO SA EKIPOM

FOTO: M. Vukadinović

MLADI napadač Nikola Štulić je povredio koleno na pripremama u Turskoj, srećom, ona ga neće na duže odvojiti od terena.

- Snimak je pokazao da imam hematom na spoljnoj strani kolena, ali su ligamenti i meniskus čitavi, ništa nije oštećeno. Radio sam dva dana individualno i trebalo bi za dan, dva da se priključim radu sa ostatkom tima. Osećam se veoma dobro - raspoložen je Štulić.

Sezona 2016/2017. kada su crno-beli u finišu pretekli večitog rivala pokazala je da je u fudbalu sve moguće.

- Naša poruka je: Mi se borimo do kraja! Ovde smo jer nam je klub iznad svega, volimo i verujemo u Partizan i volimo fudbal. Naša borba traje do poslednjeg kola, na svakom stadionu i protiv svakog kluba u ligi. Da li ćemo uspeti - ne znamo. Ono što znamo je da ćemo se boriti do poslednjeg dana- zaključio je Marković.

Ono što je izvesno, bez obzira na to kako će izgledati tabela, jeste da će Srbija imati tri predstavnika u kvalifikacijama Lige konferencija - drugog i trećeg iz Superlige i osvajača Kupa. Predviđena su četiri kola kvalifikacija, s tim što bi vicešampion krenuo u takmičenje od drugog kola. Projekcije kažu da će u svakoj fazi kvalifikacija i takmičenja po grupama klubovi prihodovati 56 odsto sredstava u odnosu na finansije koje donosi učešće u Ligi Evrope. Srbija neće imati tim u Ligi Evrope, dok će prvak, kao i dosad, igrati u kvalifikacijama za LŠ.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KO ĆE DA IGRA? Mančester junajted desetkovan pred polufinale FA Kupa