PROSLAVLJENA ATLETIČARKA IMALA MOŽDANI UDAR: Nalazi se u komi!

Novosti online

30. 01. 2021. u 10:25 >> 11:00

BIVŠA srpska atletičarka doživela je moždani udar

ПРОСЛАВЉЕНА АТЛЕТИЧАРКА ИМАЛА МОЖДАНИ УДАР: Налази се у коми!

FOTO: Sofija Babović

Vera Nikolić Ćasić nalazi se u komi nakon što je u četvrtak doživela pucanje aneurizme, a to je dovelo i do srčanog zastoja. Informaciju je podelio njen sin Dejan Ćasić. 

U razgovoru za "Sportski žurnal rekao je  da joj je pozlilo u Kruševcu, te je hitno prebačena u Beograd na dalje lečenje. 

“Reanimirana je i operisana kod profesora Gorana Tasića na Neurohirurškoj klinici Kliničkog centra Srbije. Sprečeno je dalje krvarenje, od tada je u indukovanoj komi”, rekao je Ćasić.

FOTO: Sofija Babović

Objasnio je u kakvom je zdravstvenom stanju Vera.

“Operisao ju je najbolji stručnjak za aneurizme u regionu. S obzirom da je preživela već ovo što je mnogima kobno, mada ima tri stenta od ranije, jasno je da je organizam ostao jak. Nije naviklo telo moje majke na pasivnost, ležanje, pa se u plućima pojavio tromb, ne može sama da diše. Zbog embolije je na veštačkim plućima, mehaničkoj ventilaciji. Preostane da je Bog pogleda, pa da se digne”, rekao je Ćasić.

Vera je jedina seniorska rekorderka Sveta u atletici u našoj zemlji, dva puta bila je prvak Evrope. Četiri puta proglašavana je najboljom sportiskinjom naše države. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!