VAR SE BAŠ POKVARIO: Da li je moguće da ovo nije ofsajd? (VIDEO)

Novosti online

21. 01. 2021. u 09:32

MNOGO je puta Mančester siti patio zbog VAR-a, Pep Gvardiola je bio najveći protivnik ove fudbalske novine koja je postala sastavni deo najvećih takmičenja.

ВАР СЕ БАШ ПОКВАРИО: Да ли је могуће да ово није офсајд? (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Ali ovo što se sinoć desilo na utakmici Mančester sitija i Aston vile spada u rubriku “Verovali ili ne”.

Gosti su žestoko oštećeni kod pogotka Bernarda Silve. Portugalac je dobio loptu od Rodrija, koji je bio u dubokom ofsajdu, bar 15 metara iza poslednje linija Aston vile.

Čak se ni VAR tehnologija nije koristila, pa je zbog toga trener birmingemskog kluba bio žestoko ljut.

Foto: Printskrin

 

"I dalje ne razumem to pravilo o kome se priča, da budem iskren...", rekao je Din Smit na konferenciji za medije nakon što je isključen zbog urlanja na Džonatana Mosa i njegove saradnike.

Na drugoj strani Gvardiola ima drugačije viđenje situacije.

"Nisam video uspreni snimak, video sam da su se žalili, a postoji VAR...", poručio je trener Sitija i dodao da nije siguran kakva su pravila.

Oglasila se i Sudijska komisija Premijer lige i objasnila da je zapravo sve bilo regularno pozivajući se na sledeće pravilo:

"Igrač u ofsajd položaju koji dobija loptu od rivala, koji namerno igra loptom, nije ostvario prednost iz ofsajd položaja, osim ako nije u pitanju namerna odbrana", naveli su iz Premijer lige i objasnili da zbog toga Rodri nije prekršio pravila.

Zanimljivo je i činjenica da se ista situacija desila na meču Juventus i Napoli, a sudija je to okarakterisao kao ofsajd.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili