REAL IMA PLAN: Madriđani čiste igrački kadar da bi mogli da dovedu Mbapea

Novosti online

12. 01. 2021. u 20:31

PRVO čistka, pa dovođenje Kilijana Mbapea.

РЕАЛ ИМА ПЛАН: Мадриђани чисте играчки кадар да би могли да доведу Мбапеа

FOTO: AP

Tako glasi plan predsednika Real Madrida Florentina Pereza, čija je dugogodišnja želja potpisivanje supertalentovanog Francuza. Ipak, to neće biti tako lako, budući da bi za transfer Mbapea, Madriđani morali baš da se "otvore".

Cifre koje se spominju variraju od 150 do više od 200 miliona evra i jasno je da prvo mora da se očisti pregomilan igrački kadar, a jedan od rezova, prema informacijama španskog lista "As", mogao bi da obuhvati i Luku Jovića.

Srpski napadač se nalazi u grupi od šestorice igrača koji bi bili "žrtvovani" za transfer Mbapea i na koje trener "kraljevskog kluba" Zinedin Zidan ne računa. Pored Jovića, na listi za "odstrel" nalaze se i vezisti Isko i Dani Sebaljos.

Ni budućnost Marsela, levog beka koji je bio jedan od simbola uspeha Reala ranijih godina, nije svetla, dok je špic Brahim Dijaz takođe među otpisanima. O statusu Gereta Bejla u trofejnom klubu je izlišno pričati, trenutno je na pozajmici u Totenhemu i nadaju se svi u Madridu da će tamo i ostati. Jer, plata od 17 miliona evra godišnje nije opterećenje koje su spremni da podnesu.

NAJSKUPLjI NA PLANETI

PREMA procenama specijalizovanog portala "Transfermarkt", cena Kilijana Mbapea iznosi 180 miliona i on je po tom parametru najskuplji fudbaler sveta. Ono što je takođe poznato jeste i da bi njegova eventualna plata u Realu iznosila oko 21 milion evra.

Međutim, čak i da se sve to ostvari, deluje da će sve zavisiti od Mbapea, čiji ugovor sa PSŽ važi do 2022. i ukoliko ga u neko dogledno vreme produži, Perezu i Zidanu neće pomoći sav novac ovog sveta.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)