MAKARIĆ SE RASPUCAO: Napadač Radnika najbolji strelac jesenjeg dela prvenstva

M. JOVANOVIĆ

27. 12. 2020. u 18:23

NIKO nije mogao ni da pretpostavi da će na polusezoni Superlige Srbije najviše pogodaka postići fudbaler Radnika, ali je napadač tima iz Surdulice Milan Makarić (25) velikim zalaganjem i dobrom igrama iznenadio celokupnu javnost u našoj zemlji i našao se na prvom mestu liste strelaca, sa 12 datih golova na 19 mečeva.

МАКАРИЋ СЕ РАСПУЦАО: Нападач Радника најбољи стрелац јесењег дела првенства

FOTO: Nebojša Paraušić

Odlični centarfor ove godine priredio je Radniku mnogo radosti, u trenucima kada nije išlo znao je da zablista i svom timu donese brojne bodove, tako da se sa sigurnošću može reći da je ovo njegova sezona iz snova.

- Jednostavno, tako mi se namestilo. Cela ekipa i stručni štab su profesionalno odradili svoj posao, a ja sam kao pojedinac iskočio iz kolektiva. Prija mi to što se nalazim na vrhu liste strelaca, ali ne obraćam mnogo pažnju na to. Trudim se da na svakoj utakmici dam sve od sebe i odradim maksimalno posao koji se od mene očekuje - rekao je Makarić za "Novosti".

Izdvajali su naši klubovi ozbiljna sredstva, potpisivali skupa pojačanja, ali su svi ostali iza Makarića, koji je prošle godine iz niškog Radničkog stigao u redove Surduličana.

- Sigurno je da mi sve to imponuje. Za mene i klub, kao što je Radnik, velika je stvar da budem ispred svih tih zvučnih imena. Još godinu i po sam vezan ugovorom za tim iz Surdulice, prioritet mi je neki inostrani angažman, ali videćemo šta će da se desi u narednih nekoliko dana. Odlično mi je u Radniku, ekipa je trenutno na devetom mestu i po kvalitetu zaslužuje da bude u gornjem delu tabele - istakao je Makarić.

Od 12 pogodaka, Milan je tri postigao sa penala, a jedan efektan iz slobodnjaka, protiv Lučanaca. Zanimljivo, iako je korpulentan i visok 185 cm, nijednom mrežu nije zatresao glavom, a najviše je protivničke golmane mučio posle brzih prodora i preciznih udaraca. Odlično koristi obe noge.

LISTA STRELACA

12 Milan Makarić (Radnik)

10 Takuma Asano(Partizan)
9 Nenad Lukić (TSC), Lazar Tufegdžić (Spartak)
8 Petar Bojić (Vojvodina)
7 Dijego Falčineli (C. zvezda), Mirko Ivanić (C. zvezda), Aleksandar Katai (C. zvezda), Aleksandar Katanić (Metalac), Luka Luković (Javor).

Ostvario je i jedan het-trik, na gostovanju Zlatiboru u Užicu, dva gola je dao Voždovcu, takođe na gostovanju. Protiv Partizana i Zvezde nije bio strelac ove jeseni, kaže da će se potruditi da to ispravi na proleće. Mnogo je napredovao, pa je nekoliko klubova iz inostranstva pokazalo interesovanje.

Milan je rođen u Novom Sadu, prošao je školu Vojvodine, a prvi profesionalni angažman imao je u Proleteru sa Slane bare. Pored Radnika i Radničkog, nastupao je i za Spartak i Bačku, a jednu sezonu proveo je i u Republici Srpskoj, igrajući za Zvijezdu. Odigrao je i četiri utakmice za reprezentaciju Srbije do 20 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)