MESI UTICAO NA ODLUKU: NJuels vratio u prodaju čuveni Maradonin dres

Novosti online

03. 12. 2020. u 16:44

UPRAVA Njuels Old Bojsa odlučila je da vrati u prodaju retro dresove iz sezone 1993/94. pošto ga je Lionel Mesi nosio u znak počasti prema Dijegu Maradoni.

МЕСИ УТИЦАО НА ОДЛУКУ: Њуелс вратио у продају чувени Марадонин дрес

Foto AP

Ovo je samo još jedan dokaz koliki uticaj na marketing ima Mesi. U argentinskom klubu su osetili potrebu da reaguju pošto je potražnja za dresom porasla preko noći.

Maradona je preminuo 25. novembra u 61. godini, a Mesi je na utakmici protiv Osasune (4:0) postigao četvrti gol. Tokom proslave pogotka skinuo je dres Barselone i ostao u dresu Njuelsa iz 1993. godine koji je u tom klubu nosio Maradona. Tako je odao počast velikom Dijegu.

- Te 1993. godine Dijego Maradona je doneo odluku da se vrati u argentinski fudbal i nosi naš dres. Od tada, mnogi su videli fotografiju Maradone u našem dresu. Ove nedeljem 27 godina kasnije, fenomen se dogodio i to od strane njegovog naslednika. Lionel Mesi je postigao gol za Barselonu u La Ligi i time je odao počast geniju svetskog fudbala. Skinuvši dres katalonskog kluba, pokazao je svetu crveno-plavu majicu koju je Dijego nosio u svoje vreme u našem klubu, što je demonstracija ljubavi i poštovanja prema najvećem u istoriji - stoji u saopštenju Njuels Old Bojsa.

U Argentini vlada velika potražnja za ovim dresom, a klub je organizovao prodaju istog kako u zemlji, tako i van nje.

 Cena regularnog pakovanja u Argentini je 4.500 pezosa. Premijum paokovanje košta 9.700 pezosa i sadrži kutiju sa pet forografija Maradone.

Strani kupci mogu da nabave samo Premijum komplet koji sa dostavom košta oko 99 evra.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PARTIZAN SE OGLASIO O POVREĐENIM IGRAČIMA: Evo kakvo je stanje sa Jovanovićem i Saldanjom