UKRAJINCI BESNI: Zarobljeni u Švajcarskoj - Potom izbačeni u B diviziju

Beta

25. 11. 2020. u 22:30

УКРАЈИНЦИ БЕСНИ: Заробљени у Швајцарској - Потом избачени у Б дивизију

Foto AP

Fudbalska reprezentacija Ukrajine ispala je u Ligu nacija B, nakon što je Evropska fudbalska unija UEFA danas registrovala službenim rezultatom 3:0 u korist Švajcarske, utakmicu te dve ekipe u poslednjem kolu Grupe 4 u Ligi nacija A.

Meč je trebalo da se odigra 17. novembra, ali je otkazan nakon što su lokalne vlasti Švajcarske odlučile da sve igrače reprezentacije Ukrajine smeste u izolaciju, usled velikog broja zaraženih korona virusom.

Današnjom odlukom žalbenog odbora UEFA, selekcija Ukrajine ispala je u B diviziju Lige nacija zbog lošijeg međusobnog učinka, uprkos istom broju bodova.

Ukrajinski fudbalski savez ranije je saopštio da su igrači nakon povratka u Kijev uradili testove koji su pokazali da su negativni na korona virus.

Presuda UEFA usledila je nakon prethodne odluke ranije ovog meseca kojom je selekciji Rumunije dodeljena pobeda nad Norveškom službenim rezultatom, posle odluke norveških zdravstvenih vlasti da ne dozvole igračima reprezentacije da napuste karantin.

Fudbalski savez Ukrajine ima pravo na žalbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

U četvrtak će Međunaronda fudbalska federacija FIFA objaviti najnovije rang liste reprezentacija, nakon čega će biti poznati sastavi šešira na žrebu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

Švajcarska i Ukrajina bi trebalo da se nađu u drugom šeširu na žrebu kvalifikacija koji se održava 7. decembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)