STANOJEVIĆ PRED METALAC: Nadam se da se neće ponoviti meč iz prvenstva, sada smo dosta bolji

Novosti online

24. 11. 2020. u 18:19

FUDBALERI Partizana u sredu igraju meč osmine finala Kupa Srbije protiv Metalca, a očekivanja pred taj meč izneo je trener crno-belih Aleksandar Stanojević.

СТАНОЈЕВИЋ ПРЕД МЕТАЛАЦ: Надам се да се неће поновити меч из првенства, сада смо доста бољи

FOTO: FK Partizan

Ovo je idealna prilika za klub iz Humske da ispravi grešku iz prvenstva Srbije kada je pre skoro dva meseca u Gornjem Milanovcu meč okončan bez pobednika (1:1).

Partizan u ovaj meč ulazi posle serije od tri trijumfa. Nema sumnje da to mnogo utiče na samopouzdanje.

- Znamo šta za nas znači trofej kupa. Ulazimo u utakmicu maksimalno spremni i motivisani, nadamo se dobrom rezultatu. Opasnost vidimo u saznanju da je meč eliminacinog karaktera i da su domaćini rasterećni, dok mi imamo pritisak prolaska. Želimo da ostvarimo cilj, iako će se duel razlikovati od onog za bodove, pošto neko mora da pobedi. Shodno tome, ako ne bude povoljan rezultat sigurno ćemo rizikovati - rekao je Stanojević.

Stratef crno-belih priznaje da je to najslabiji meč njegovih izabranika od kada je on seo na klupu.

- Bila je to naša najlošija utakmica otkako sam trener. Nadam se da se onakvo izdanje neće ponoviti. U međuvremenu smo promenili odnose, energiju i kvalitet, bolji smo u svakom smislu te reči. Sad mi je lakše, duže sam sa momcima, pohvatali smo neke mehanizme, upoznali se, imamo veći broj igrača na raspolaganju.

Iz Humske su najavili da ne bi trebalo da bude puno promena za duel sa Metalcem u odnosu na nedavni meč sa Proleterom koji je Partizan rešio u svoju korist sa 1:0 pogotkom Filipa Holendera.

- Biće minimalnih rotacija, zbog specifičnosti kupa. Igraće najspremnija ekipa u fizičkom i psihološkom smislu. Ne bih otkrivao hoće li Sejduba Suma početi, nije potpuno spreman, nije trenirao mesec dana. Lazar Marković je osetio bol u mišiću prilikom ulaska na teren protiv Proletera. Što se tiče Žana Kristofa Bajbeka, mislimo da će se oporaviti ranije od predviđenog, dugo nije trenirao, ali ga očekujemo.

On je naveo da bi njega moglo očekivati već za vikend u susretu Superlige Srbije protiv TSC-a. Takođe, cilj vicešampiona Srbije je da se prođe u četvrtfinale na bilo koji način.

- Vežbaćemo i penale. Spremamo se za sve.

Nekoliko bivših igrača Partizana nastupa za tim koji sa klupe prdvodi Žarko Lazetić. To su Vlalukin, Arambašić, Kokir i Antonijević.

- Pratimo njihove igre, uglavnom gledamo cele utakmice na video snimcima. Ko nam bude interesantan skeniraćemo ga i uživo. Pratimo i mlade igrače iz Prve lige - potvrdio je Stanojević da je na radaru kluba Nikola Ristović, igrač Zemuna.

Od kada se Stanojević vratio na klupu Partizana probao je svu trojicu golmana - Nemanju Stevanovića, Aleksandra Popovića i Vladimira Stojkovića.

- Rotiramo ih kao da su napadači, ha-ha-ha. Stojković je ’broj jedan’, nema priče. Bio je dogovor sa Stevanović brani kup utakmice, zaslužio je to ponašanjem i tako će biti sigurno do kraja takmičenja, bez obzira na ime rivala. Razlog je taj što, kao u pesmi Grobara, dobro pamtim sve, a Nemanja nas je zadužio nedavnim izdanjem u Subotici. Imamo i Popovića, sadašnjost i budućnost Partizana, kao bonus nam daje mogućnost da kombinujemo.

Dotakao se i eventualnih penala, tačnije ko bi šutirao.

- Natho je prvi na spisku, ali ne volim da određujem na terenu ako se neko izbori da šutira. To je interna stvar igrača, pustio sam u subotu da se sami, između sebe, dogovore - zaključio je Stanojević.

Podsetimo, utakmica Metalac - Partizan se igra u sredu od 16. sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna