ĐAVOLI STALI I U LŠ: Istorijska pobeda Bašahšehira, Junajted ne igra odbranu

Novosti online

04. 11. 2020. u 20:43

LIGA šampiona bila je do večeras jedino takmičenje u kome je Mančester junajted igrao na nivou klupskog renomea, ali su se fudbaleri istanbulskog Bašakšekira pobrinuli da se i to promeni

ЂАВОЛИ СТАЛИ И У ЛШ:  Историјска победа Башахшехира, Јунајтед не игра одбрану

EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Turska ekipa zabeležila je istorijsku prvu pobedu  unajjačem klupskom takmičenju Evrope i to protiv nekadašnjeg trostrukog osvajača: Bašakšehir  Mančester junajted 2:1.

Prvi pogodak za Bašakšehir u istoriji Lige šampiona postigao je Demba Ba u 13. minutu. Senegalcu ovo nije prvi gol protiv Junajteda, pošto je pogađao mrežu crvenih đavola tri puta u Premijer ligi. Dva gola im je dao kao član Njukasla i jedan kao igrač Čelsija.

Prednost turske ekipe uduplao je u 40. minutu bosanski reprezentativac Edin Višća. Tri minuta kasnije, na 2:1 smanjio je Marsijal.

Gosti su u 92. minutu imali odličnu šansu da dođu barem do boda, ali je 34-godišnji defanzivac Bašahšehira Aleksandru Epureanu loptu izbacio sa gol linije i svom timu sačuvao ceo plen.

U drugom meču popodnevnog termina Zenit i Lacio su podelili bodove. Aleksandar Jerohin doveo je u vođsto rusku ekipu, a poravnao je u 82. minutu Felipe Saisedo.

U trećem minutu sudijske nadoknade je Zenit mogao da dođe do sva tri boda, ali je gol Aleksandra Mostovoja poništen jer je prethodno Artem Džjuba bio u ofsajdu.

Sergej Milinković Savić igrao je ceo meč za Lacijale.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)