LALATOVIĆ SIJA OD PONOSA NAKON REKORDA: Tim od igrača iz Superlige je drugi na tabeli...

Novosti online

30. 10. 2020. u 21:47 >> 21:53

TRENER fudbalera Vojvodine Nenad Lalatović bio je veoma zadovoljan nakon pobede svog tima nad OFK Bačkom u 13. kolu Super lige.

ЛАЛАТОВИЋ СИЈА ОД ПОНОСА НАКОН РЕКОРДА: Тим од играча из Суперлиге је други на табели...

Foto: N. Karlić

Crveno-beli iz Novog Sada su sa 3:1 savladali tim iz Bačke Palanke i prišli na tri boda zaostatka Crvenoj zvezdi, uz meč više.

Osim pobede, Lalatović je imao još jedan razlog za slavlje – obaranje rekorda po procentu pobeda u ,,Staroj dami“. Naime, za dve i po godine u Vojvodini, on je na 103 utakmice ostvario 62 pobede, 24 nerešena susreta i 17 izgubljenih. S procentom pobeda od 66,66 odsto, prestigao je Gustava Lehnera koji je na klupi Novosađana sedeo sredinom prošlog veka.

"Naravno, moram da kažem da sam ponosan na ove rezultate. Nisam ja sam napravio ove rezultate. Tu se obrajaju obe generacije koje sam u dva mandata vodio. Kao što sam već rekao, ja više ne jurim rekorde u ovom klubu. Jednog dana kad Nenad Lalatović ode iz Vojvodine, doći će neko ko će težiti ka tome da obori rekord Nenada Lalatovića. To je nešto što me čini ponosnim", započeo je Lalatović.

Trener Vojvodine je istakao da mu imponuje činjenica da je tim sastavljen od igrača iz Super lige trenutno na drugoj poziciji u šampionatu.

"Kako da ne imponuje. U našoj Srbiji, u Super ligi ima veliki broj kvalitetnih igrača. Rekao sam već da ne možemo da priuštimo sebi igrače kakve ima Crvena zvezda. Imate Kataija koji ima veliku platu… Da ih ne nabrajam sada sve. U Partizanu ste imali Sadika, imate sada Sumu, Asana… Znam da su to kvalitetni igrači koji su doprineli na rezultatima i kvalitetu i jednog i drugog tima. Voleo bih da svi možemo da imamo takve budžete, da možemo i mi tako da se pojačamo, fudbal bi u Srbiji bio još bolji. Opet, drago mi je što je jedna Vojvodina, sa budžetom koji je mnogo, mnogo manji od nekih drugih klubova, na današnji dan na tri boda zaostatka od Crvene zvezde i šest bodova daleko od Partizana".

"U Srbiji ima mnogo kvalitetnih igrača, samo ih treba dobro skautirati, pratiti… Nemam ništa protiv da dolaze igrači iz inostranstva koji prave razliku u domaćem prvenstvu. Crvena zvezda je sa svojim ulaskom u Ligu Evrope pokazala da je dobro odabrala. Ja im u ovom trenutku čestitam na pobedi od 5:1. Žao mi je što Partizan nije ušao u grupnu fazu Lige Evrope. Žao mi je što mi nismo prošli Standard, ali falilo je sreće", rekao je Lalatović.

On je veliku zahvalnost izneo i prema drugoligašu Kabelu, gde stasava veliki broj mladih fudbalera koji kasnije dobija priliku u prvom timu Vojvodine.

(SPORTSKA CENTRALA) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

GRCI, BIVŠA BRAĆO, OVO VAM NEĆEMO OPROSTITI: Nemanja Matić, besan zbog Kosova, poslao brutalnu poruku lažnim prijateljima