SEJDUBA SUMA ZA "NOVOSTI": Iz Zvezde nisu ni pitali kako sam

N. ILjUKIĆ

22. 10. 2020. u 09:19 >> 09:20

MESEC dana bez pravog treninga, i dalje bez odlaska u "Zemunelo" i sa lošim sećanjima na 163. večiti derbi.

СЕЈДУБА СУМА ЗА НОВОСТИ: Из Звезде нису ни питали како сам

FOTO: N. Paraušić

Partizanov as Sejduba Suma će po dve stvari pamtiti 15 minuta nedeljne utakmice sa Zvezdom (1:1). Prvo, po "krađi" lopte i akciji kod vodećeg gola Filipa Stevanovića, ali mnogo duže će pamtiti udarac Zvezdinog "kasapina" Sekua Sanoga, koji ga je u ranoj fazi meča poslao na Očnu kliniku Vojnomedicinske akademije.

Ispostavilo se na kraju derbija da je ovaj događaj možda i odredio dalji tok meča, jer je Suma navikao svoje i navijače večitog rivala da pravi najveće probleme Milanu Borjanu.

- Kada sam dobio udarac u oko, u jednom momentu ništa nisam video. Ipak, mislio sam da će mi ubrzo biti bolje. Na kraju pregled u bolnici je pokazao da imam krvarenje, a sada sam kod kuće i preporučeno mi je strogo mirovanje - rekao je Suma juče za "Novosti".

- Mogu da obavljam uobičajene dnevne, rutinske stvari, ali čak ni pri redovnoj higijeni ne smem da pravim neki veći napor. Lekari mi kažu da sam još i dobro prošao, kako je moglo da bude, jer je i vid mogao da mi bude ugrožen..

MALIĆEVIĆ: STROGO MIROVANjE

FOTO: FK Partizan

LEKAR Partizana, doktor Sead Malićević, otkrio je juče šta su preporuke stručnjaka za povređenog fudbalera.

- Sumi je preporučeno mirovanje. Nije dobio nikakvu posebnu terapiju, a više stvari ćemo znati posle kontrole za sedam dana. Udarac je bio veoma jak i to je najveći problem u procesu oporavka - kaže Malićević za "Novosti".

Omaleni Gvinejac je tek u svom drugom mandatu u Partizanu dokazao klasu, ali događaj od nedelje ga je prilično vratio unazad...

- Uz mene su porodica, saigrači i trener. Osećam njihovu snažnu podršku, ali nažalost iz Crvene zvezde niko nije zvao da se izvini, iako vrlo dobro znaju kakav sam udarac dobio i šta se dogodilo - žali Suma što sa druge strane Topčiderskog brda nema dokaza o džentlmenstvu, na koje su se iz tabora večitog rivala pozivali više posle, nego pre derbija.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)