VEČITI DERBI PRED NAVIJAČIMA: Evo šta o tome kaže Predrag Kon!

Novosti online

30. 09. 2020. u 13:48 >> 13:54

PRVI večiti derbi igraće se 17. oktobra, malo više od dve nedelje ostalo je do njegovog početka.

ВЕЧИТИ ДЕРБИ ПРЕД НАВИЈАЧИМА: Ево шта о томе каже Предраг Кон!

Foto: M. Vukadinović

U javnosti se vodi polemika o tome hoće li večiti derbi biti odigran pred navijačima ili pred praznim tribinama, poput svih mečeva do sada. 

Prethodnih dana iz sveta fudbala dolazile su oprečne informacije, pojedini očekuju da se derbi ipak igra pred navijačima.

"Verujem da je pitanje dana kada će FSS dozvoliti navijačima prisustvo na utakmicama. Naravno, biće određeni broj ljudi na stadionu i moraće da se poštuju zdravstvene mere i propisti. Ako uzmemo u obzir činjenicu da je Srbija po broju zaraženih na zadovoljavajućem nivou, onda takva odluka ima rezona", između ostalog je rekao dr Miljko Ristić, predsednik Medicinske komisije FSS.

Sa njim se ipak ne slaže dr Predrag Kon, član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, on je sinoć demantovao takvu mogućnost.

Istakao je "da ne veruje da će Krizni štab podržati da se omogući publika na večitom derbiju i da očekuje da će svi u Štabu biti protiv toga".

Podsetimo, večiti derbi koji je odigran sredinom juna izazvao je mnogo polemike pošto se na tribinama stadiona u Humskoj, u trenutku kada je pola Evrope bilo "zaključano", našlo više od 20.000 duša.

Kasnije su čak i članovi Kriznog štaba istakli da je odluka da se derbi tada odigra sa publikom bila - "verovatno pogrešna".

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati