GAĆINOVIĆ ZA "NOVOSTI": Lepo je srušiti najbolji klub na svetu

N. ILjUKIĆ

30. 09. 2020. u 08:35

PREMA poslednjem popisu, selo Hofenhajm ima 3.272 stanovnika, a istoimeni bundesligaš je za vikend očitao lekciju trenutno najboljem klubu na planeti.

ГАЋИНОВИЋ ЗА НОВОСТИ: Лепо је срушити најбољи клуб на свету

FOTO: EPA/Ronald Vitek

Na skromno popunjenoj "Rajn-Nekar areni" (zbog virusa korona) pao je moćni Bajern Minhen, kao da ga je pregazio brzi voz.

Bilo je 4:1 za Hofenhajm, a poslednjih pola sata ovog meča odigrao je i srpski reprezentativac Mijat Gaćinović (25), koji je svojevremeno, 2. novembra 2019. godine, ali u dresu Ajntrahta takođe uzeo meru slavnim Bavarcima. Tada je bilo 5:1 u Frankfurtu.

- Pobedili smo trenutno ubedljivo najbolji tim na svetu koji igra fudbal, i osećaj je veoma lep. Možda su i oni bili malo umorni, ali posle našeg trijumfa u Kelnu u prvom kolu i posle ove pobede, imamo mnogo samopouzdanja. Još kada se pogleda na tabelu, sve je jasno - poručuje Gaćinović za "Novosti" kroz osmeh optimizma, jer je jasno da je Hofenhajm trenutno lider Bundeslige.

Na naše podsećanje da je i pre deset meseci bio živi svedok u dresu Ajntrahta kako je Bajern "petardiran" u Frankfurtu, Gaćinović podseća na stvari koje je posle toga uradio veliki nemački tim.

- Posle tog meča u novembru prošle godine, Bajern je izgubio još samo u Menhengladbahu mesec dana kasnije i onda napravio neverovatnu seriju od 32 meča bez poraza sa 31 pobedom i samo jednim remijem. Osvojili su sve što se moglo osvojiti i dokazali su da su stvarno najbolji. Mi smo ih savladali sa 4:1, a oni već ove srede imaju šansu da osvoje i Superkup Nemačke protiv Borusije Dortmund - dodaje Gaćinović.

Na tribinama u Hofenhajmu našlo se 6.000 navijača, skoro duplo više nego što selo ima stanovnika, jer je Bundesliga "skresala" broj posetilaca zbog epidemiološkim mera opreza.

- To je bilo veliko osveženje za sve nas posle nekoliko meseci igranja bez publike. Mnogo je zanimljivije - kaže Gaćinović.

NORVEŽANI OPASNI, MI BOLjI

USKORO će Gaćinović da se javi selektoru Srbije Ljubiši Tumbakoviću, u pokušaju da se preko Norveške 8. oktobra približimo Prvenstvu Evrope sledeće godine.

- U Oslu nas čeka sjajan protivnik, koji igra izuzetan timski fudbal. Imaju sjajne individualce, ali realno Srbija ima bolje. Najvažnije je da i mi dobrom timskom igrom odgovorimo na disciplinovanu taktiku našeg domaćina. Nadam se pobedi i plasmanu u finale baraža - zaključuje Gaćinović.

Ovaj 25-godišnji Novosađanin, član zlatne generacije "orlića" koja je pre pet godina na Novom Zelandu pod vođstvom Veljka Paunovića postala prvak sveta, letos je iz Ajntrahta prešao u Hofenhajm.

- Odmah posle titule na Novom Zelandu sam prešao u Ajntraht. Dugo sam već u Bundesligi, naučio sam odavno i nemački jezik. Brzo sam se prilagodio na novu sredinu, a Hofenhajm je zaista specifičan klub. Ide napred brzim koracima, a pobede kao protiv Bajerna su samo dokaz da se sjajno radi - dodaje Gaćinović.

NE VOLIM FUDBAL BEZ PUBLIKE

MIJAT naglašava važnost prisustva navijača na stadionima.

- Pravo da vam kažem, ne volim da gledam fudbal ni na televiziji kada na tribinama nema publika. Nadam se da će iz nedelje u nedelju biti sve više ljudi na stadionima. Uostalom, ovi sportom se bavimo i zbog navijača.

Posle dva kola Hofenhajm je prvi na tabeli. Rastu apetiti svima u klubu...

- Ove sezone je klub izborio direktan plasman u Ligi Evrope. Plan je da budemo što bolji u Bundesligi, da u Evropi vidimo koliko vredimo. U Hofenhajmu su svi sa obe noge čvrsto na zemlji i to je veoma dobro - kaže Gaćinović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!