NAPAD NA VELIKI STANDARD: Vojvodina startuje u kvalifikacijama za Ligu Evrope

S. BAJIĆ

24. 09. 2020. u 09:31

PRITISKOM na rivala u samoj organizaciji napada, osnova je modela igre koju će fudbaleri Vojvodine demonstrirati večeras (20.00, TV RTS2 i RT Vojvodina) u Liježu, u meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope sa čuvenim Standardom.

НАПАД НА ВЕЛИКИ СТАНДАРД: Војводина стартује у квалификацијама за Лигу Европе

Siniša Saničanin Foto M. Vukadinović

To potvrđuje Nenad Lalatović, novosadski strateg i naglašava da je stručni štab veoma dobro analizirao belgijskog velikana.

- Igraju apsolutno napadački, ubacuju se dva polušpica, bekovi su na krilnim pozicijama, brzi su, tehnički potkovani, imaju čak 90 odsto tačnih dodavanja, odlični su "jedan na jedan", poslovođa sjajno deli lopte i pravi prostor za bočne igrače - ne krije impresije Lalatović. - To sve, naravno, ako ih pustiš da igraju. Međutim, moja filozofija je da ih napadnemo, baš kada oni počinju napad. Da igramo sa tim pritiskom. Nećemo se braniti. Nikako. Jedino ako nas oni kvalitetom primoraju na to.

Novosađani će, kako njihov trener ističe, nastupiti u sastavu koji je osvojio Kup Srbije, uz eventualno jednu-dve korekcije. Kao prednost u duelu sa favorizovanim suparnikom, fudbaleri sa "Karađorđa" vide u dobroj atmosferi unutar tima, kao i u činjenici da se igra bez prisustva publike.

- Izvešćemo najjači mogući sastav. Imamo razloga za zadovoljstvo, jer dobro radimo. Očekujem dobru i kvalitetnu utakmicu, ali i hrabru igru mojih momaka. Bilo bi fenomenalno da prvi put igramo u grupnoj fazi Lige Evrope, a ja bih bio presrećan da Vojvodina bude prvi klub u mojoj trenerskoj karijeri sa kojim ću učestvovati u jednom takvom takmičenju - istakao je Lalatović.

POBEDITE I PROMENIĆETE ŽIVOT

LALATOVIĆ smatra da njegove izabranike nije potrebno posebno motivisati za meč sa Standardom.

- Problem je motivisati ih protiv manjih klubova. Rekao sam im šta taktički očekujem od njih. Pobedite i promenićete život ne samo sebi, već i vašoj porodici. To je moja poruka za njih. Znaju da će dobiti premije i koliki je iznos - kaže Lalatović.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna