SUPERLIGA SRBIJE: Zvezda savladala Čukarički pred put na Kipar, debitovao Falćineli

Novosti online

11. 09. 2020. u 20:44 >> 20:56

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Čukarički rezultatom 3:1 na Banovom brdu.

СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ: Звезда савладала Чукарички пред пут на Кипар, дебитовао Фалћинели

Foto: N. Parauši

Igrači Crvene zvezde poklonili su šefu stručnog štaba Dejanu Stankoviću pobedu na 42. rođendan.

Gosti su poveli golom Vukanovića već u 3. minutu meča. U istom napadu povredio se i Ričmond Boaći. 

U uvodnih 45 minuta viđena je tvrda utakmica u kojoj su obe ekipe u nekoliko navrata tražile jedanaesterac, ali ga nije bilo u prvom poluvremenu. 

Bolja igra Crvene zvezde u drugom poluvremenu. Već u 50. minutu Mirko Ivanić je uvećao prednost gostiju, da bi samo četiri minuta kasnije Gejlor Kanga sa bele tačke povisio na 3:0. 

Milan Savić je postigao jedini gol za Čukarički nakon solo akcije. 

Za domaćina je velika briga neugodna povreda Marka Docića. Kapiten domaćina je krenuo na loptu u 64. minutu. Neoprezno je startovoa Seku Sanogo, a kapiten "Brđana" prevezen je u bolnicu. 

Zvezdu već u sredu  od 17 časova očekuje duel protiv Omonije. Crvena zvezda ostaje jedini tim u Superligi koji ima stopostotni učinak 

Čukarički: Petrović - Ćirković, Šapić, Ostojić, Tošić - Docić (Lukić od 64.), Kajević - Savić, Pantić, Birmančević (Rakonjac od 75.) - Eze.

Crvena zvezda: Borjan - Gajić, Milunović, Degenek, Rodić (Pankov od 56.) - Sanogo, Nikolić - Gavrić (Spiridonović od 56.), Kanga, Ivanić (Falćineli 78.) - Boaći (Vukanović 6).

1. MINUT - Utakmica je počela, domaćin ima prvi napad. Pantić je odlično izveo korner, reaguje Borjan. Potom je nakon udarca Ezea pogodila lopta Boaćija u ruku. 


3. MINUT - GOL za goste! Crvena zvezda povela je golom Milunovića. Kanga je izveo korner, a defanzivac Zvezde je natrčao na loptu. Nemoćan je bio golman domaćina.

6. MINUT - Povredio se Ričmond Boaći, napustio je teren, umesto njega ulazi Aleksa Vukanović. Boaći je pri odlasku na klupu dobio i žuti karton. 

8. MINUT - Birmančević je probao sa petnaestak metara, bio je blokiran. Odmah sa druge strane Zvezda izlazi u kontru. Mirko Ivanić je šutirao sa preko 20 metara. uspeva golman domaćina da pošalje loptu u korner. 

Foto: N.Paraušić

13. MINUT - VELIKA prilika za domaćina. Birmančević je poslao loptu do Savića. Borjan je izašao visoko, pokušao je fudbaler domaćina da ga prebaci, njegov atraktivni potez završio je kraj stative praznog gola crvene zvezde. 

19. MINUT - Pogrešio je Milunović. Birmančević vuče kontru tri na dva. Šalje nešto lošiju loptu ka Ezeu, te je Milunović imao priliku da se iskupi. 

Foto: N. Parauši

24. MINUT - Gavrić je pokušao sam u šesnaestercu, zaustavio ga je Tošić, tražio je fudbaler Zvezde penal, ali Lazar Lukić pokazao na belu tačku. Povukao je domaćin kontru, sa druge strane je Milunović startovao na Birmančevića, koji je pao uz bolne jauke, Lukić je i u toj situaciji zadržao isti kriterijum. 

32. MINUT - Uspostavila je Crvena zvezda kontrolu igre, imaju gosti više loptu u posedu u ovom trenktku, ali bez opasnijih šansi ispred gola Petrovića. 

Foto: N. Parauši

40. MINUT - Zvezda je zatvorila sve prilaze svom golu, dva puta sa centra, igrači domaćeg sastava primorani su da sa centra vrate loptu do golmana Petrovića. 

42. MINUT - Ivanić je proigrao Aleksu Vukanovića u srcu šesnaesterca, nekadašnji fudbaler Napretka nije dobro zahvatio loptu, te je ona završila kraj gola. 

44. MINUT - Oprobao je Gajić udarac sa daljine, lopta odlazi visoko preko gola domaćina. 

45. MINUT - KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Čukarički je imao najbolju priliku u 1. minutu meča, čini se da je Zvezda za nijansu bila bolja, ali ima mesta za bolju igru u drugom poluvremenu na obe strane. 

DRUGO POLUVREME 

48. MINUT - Čukarički je imao opasan napad. Nakon kornera oštra lopta ušla je u srce šesnaesterca, boksuje Borjan 

50. MINUT: Zvezda vodi 2:0! Šutirao je Ivanić, Ćirkovića je lopta pogodila i potom je završila u mreži "Brđana". Ovo je treći gol Ivanića u domaćem prvenstvu. 

53. MINUT - Penal za Crvenu zvezdu! Pobegao je Vukanović Tošiću, a fudbaler Čukaričkog ga je faulirao u šesnaestercu.  Precizan je bio Gejlor Kanga. 3:0 za Zvezdu. 

56. MINUT - Imao je Birmančević veliku priliku da smanji zaostatak domaćina, ipak bez promene rezultata. 

Foto: N.Paraušić

58. MINUT - Ćirković i Kajević odlično kombinuju u šesnaestercu Zvezde, ali je odbrana gostiju bila budna. 

59. MINUT - Sanogo je neoprezno startovao na Docića, bolne krike ispustio je na travi fudbaler Čukaričkog. Nadamo se da je sa kapitenom Čukaričkog sve u redu, na prvi pogled povreda deluje ozbiljno. Fudbalere Zvezde je za start dobio žuti karton! 

70. MINUT - Usledio je mirniji period utakmice. Nije bilo mnogo uzbuđenja. Kapiten domaćina je hitno prevezen u bolnicu. 

78. MINUT - debitovao je i Dijego Falćineli u dresu Crvene zvezde. 

79. Danilo Pantić je odlično zapretio. Šutirao je iz daljine, ali je pogodio stativu. 

83. MINUT - Ivan Savić postigao je prvi gol u dresu Čukaričkog. Milan Borjan je imao dve ozbiljne intervencije u prethodnim minutima, ovog puta savladali su ga domaći igrači. 

89. MINUT - Spiridonović je šutirao, savladao je Petrovića, ali je saveznik Čukaričkog bila stativa. 

90. MINUT - U završnici nije bilo značajnijih uzbuđenja 

KRAJ MEČA

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!