KREĆE ČEMPIONŠIP: Ivić i Paunović napadaju Premijer ligu

N. Iljukić

10. 09. 2020. u 20:32

DVOJICA vršnjaka iz Srbije kreću u novu fudbalsku misiju.

КРЕЋЕ ЧЕМПИОНШИП: Ивић и Пауновић нападају Премијер лигу

Vladimir Ivić Foto EPA

Dvojica izdanaka Partizanove škole fudbala, koji su svoje ime izgradili na terenu, ali i na trenerskim klupama, počinju borbu za ulazak u englesku Premijer ligu. Vladmir Ivić (44) i Veljko Paunović (44), novajlije na Ostrvu, kreću u misiju koja će biti teška i neizvesna.

Sutrašnjom utamicom Votford - Midlsbro (20.45 SK 4) startuje nova sezona u engleskom Čempionšipu, a srpski trener Vladimir Ivić debitovaće na klupi domaćeg kluba i krenuti u novu etapu svoje karijere. Prošlu sezonu je završio na klupi Makabija iz Teal Aviva, u kojem je odbranio titulu i sada je došlo vreme za nove izazove.

DVOBOJ NAŠIH U ČETVRTOM KOLU

MEĐUSOBNI duel Paunovićevog Redinga i Ivićevog Votforda je na programu već u četvrtom kolu, 3. oktobra.

Prema kvotama, Norič je favorit u ligi (7,00), Votford je treći (8,00), dok se Redingu daju manje šanse (51,00).

Suočen je Ivić, kao i većina fudbalske Evrope, sa novim okolnostima. Utakmica bez publike, ali i dodatna muka za našeg trenera je činjenica da su mu trojica važnih igrača u izolaciji zbog kontakta sa osobom koja je imala virus korona. Klupa za rezerve će biti kratka, ali engleska federacija nema milosti. Mečevi će morati da se igraju, zbog striktnog rasporeda, makar i sa igračima iz omladinskih pogona svih timova u svim rangovima takmičenja.

- Imamo grupu sjajnih igrača, koji su potpuno posvećeni poslu kojim se bave. Nažalost, postoje okolnosti na koje nismo mogli da utičemo. Radili smo naporno poslednjih nedelja i nadam se dobrom početku sezone. Zna se šta je naš konačni cilj, to je ulazak u Premijer ligu i svaki dan pričamo na tu temu sa igračima. U dobroj smo formi i verujem da ćemo iz nedelje u nedelju biti sve bolji. Nedostajaće nam naši navijači i nadamo se njihovom brzom povratku na tribine - rekao je Ivić za engleske medije u najavi debitantskog nastupa.

Veljko Paunović foto: N.Paraušić

 

VELjKO GOST RUNIJEVOG DERBIJA

VELjKO Paunović će sutra u 16 časova sa svojim Redingom biti gost Derbi kauntija, čija je prva zvezda legendarni Vejn Runi..

- Ovo je veliki izazov za mene i ja sam spreman za njega. Ja ću se potruditi da dam ono najbolje od sebe i to ću tražiti od svakog igrača kojeg treniram. Kvalitet lige i izazovi koji su ispred nas se savršeno uklapaju u moju trenersku filozofiju i moj karakter - poručuje Paunović.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri