SLOVAN NEPRAVEDNO IZBAČEN IZ LIGE ŠAMPIONA: Član šampiona Slovačke nije imao koronu

Novosti online

09. 09. 2020. u 08:58

FUDBALERI Slovana nisu dobili priliku da se bore za ulazak u Ligu šampiona, pošto su izbačeni iz prvog kola kvalifikacija.

СЛОВАН НЕПРАВЕДНО ИЗБАЧЕН ИЗ ЛИГЕ ШАМПИОНА: Члан шампиона Словачке није имао корону

Foto: EPA-EFE/ SEDAT SUNA

Šampion Slovačke je trebalo da gostuje na Farskim Ostrvima ekipi KI Klaksvika. Taj meč nije odigran, UEFA ga je registrovala pobedom domaćina 3:0.

Razlog zbog kog susret ova dva tima nije odigran je taj da je navodno fizioterapeut ekipe iz Bratislave bio pozitivan na virus korona, potvrdio je test koji je urađen po dolasku u ovu državu. Prema zakonu koji vlada na Farskim Ostrvima gosti su morali da ostanu u samoizolaciji.

Klaksvik i Slovan su trebali da igraju 19. avgusta, ali je utakmica odložena za 21. avgust. Lokalne vlasti su odlučili da stave ceo gostujući tim u karantin i Slovaci nisu mogli da dođu na utakmicu. Da su izašli iz karantina i došli na stadion, cela ekspedicija Slovana bi momentalno završila u zatvoru prema zakonu ove zemlje.

Nisu bili zadovoljni iz tabora tima iz Bratislave posle ovakve odluke UEFA. Njihov fizioterapeut je ostao još dve nedelje u karantinu na Farskim Ostrvima, ali nije osećao nikakve simptome.

Slovan je potom objavio da su krvni testovi, koji je njihov fizioterapeut uradio po povratku u Slovačku pokazali da nema antitela na Covid-19, što znači da nije mogao da ima virus. Test na Farskim Ostrvima je pokazao drugačije i to je prouzrokovalo eliminaciju Slovana iz Lige šampiona.

- Naše sumnje u način testiranja na Farskim ostrvima i na njihove rezultate pokazale su se kao opravdane. Zato što rezultati testova koje je naš fizioterapeut uradio u ovlašćenoj laboratoriji u Slovačkoj su pokazali da on nema antitela na Covid-19. Test na antitela pokazuje je li osoba koja nije imala simptome preležala koronu. Svesni smo da čak ni ove činjenice neće promeniti odluku UEFA, ali morali smo ovo da objavimo ovako važnu informaciju. Osećamo da smo teško oštećeni. Razočarani smo i tužni što smo nepravedno izgubili priliku da se borimo za Ligu šampiona - obajvio je Slovan.

Tim iz Slovačke je na sportskom sudu u Lozani najavio tužbu protiv UEFA, ali je sud odbacio mogućnost da razmotri slučaj.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Indeh.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona