MESI NEĆE SKANDALE: Otkriveno zbog čega je Argentinac ostao u Barseloni

Novosti online

04. 09. 2020. u 18:17

LIONEL Mesi ostaje u Barseloni, ali samo iz jednog razloga, a to je želja da izbegne pravne skandale sa u natezanju oko klauzule od 700 miliona evra.

МЕСИ НЕЋЕ СКАНДАЛЕ: Откривено због чега је Аргентинац остао у Барселони

Lionel Mesi foto: EPA

Kako je javila argentinska televizija TYC, koja je prva obznanila da najbolji fudbaler sveta želi da ode, ceo spor imaće miran epilog i dres Katalonaca sa brojem deset neće menjati vlasnika u narednih godinu dana, koliko važi ugovor.

Međutim, jutros nije izgledalo da Mesi odustaje od namere da napusti Barselonu. Najpre je u javnost izašlo pismo čelnicima španske lige poslato sa potpisom njegovog oca Horhea, u kojem se negira postojanje otkupne klauzule od 700 miliona evra u Argentinčevom ugovoru, i to je prvi put da se neko zvanično obratio u ime porodice, u vezi sa potencijalnim odlaskom. Odmah zatim, stigao je ekspresan odgovor od funkcionera španskog prvenstva u kojem se ta tvrdnja opovrgava.

Inače, to pismo je poslato 30. avgusta, kada se La Liga prvi put oglasila i stala na stranu Barse rekavši da Mesi ne može da ide bez obeštećenja.

- Ne znamo koji je ugovor analiziran i na kojim osnovama je zaključeno da on sadrži "klauzulu o raskidu", koja se aktivira u slučaju da igrač odluči da jednostrano raskine ugovor na kraju sezone - stajalo je u pomenutom pismu, uz reči da je La Liga napravila grešku i da sporna klauzula ne važi.

Mesi i njegov tim su ubrzo dobili odgovor od strane jednog od funkcionera španskog takmičenja Havijera Tebasa.

- Klauzula od 700 miliona evra apsolutno postoji u ugovoru i validna je. Njeno tumačenje je van svakog konteksta i daleko od činjenica - poručio je Tebas.

ROBERTSON: MESI, DALjE OD ENGLESKE

DESNI bek Liverpula, Endi Robertson nije bio previše oduševljen idejom da se Mesi pridruži Mančester sitiju i bude mu rival u Premijer ligi ove sezone.

- Nadam se da se to neće desiti. Dolazak Mesija u redove našeg rivala nije dobar znak. Igrao sam protiv njega dva puta i to su mi najteži dueli u životu - pomalo se i našalio Robertson.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna