VOJVODINA SLAVILA POSLE PREOKRETA: Do trijumfa sa dva gola u finišu

S.BAJIĆ

30. 08. 2020. u 22:11

PLEN iz derbija ostao je na "Karađorđu", zahvaljujući filmskom triler finišu novosadskih fudbalera 3:2 (0:1).

ВОЈВОДИНА СЛАВИЛА ПОСЛЕ ПРЕОКРЕТА: До тријумфа са два гола у финишу

FOTO: FK Partizan

Partizan je imao prednost sve do 90. minuta od 2:1 i činilo se,  da se  revanširao Vojvodini za dva prethodna poraza, posebno za onaj u finalu Kupa Srbije. Međutim, najpre je "rezervoista" Mladenović poravnao a dva minuta kasnije, Stojković pogodio za treći uzastopni trijumf Vojvodine nad crno–belima u derbiju punom preokreta i uzbuđenja koji je po svemu opravdao epitet najzanimljivije utakmice naših predstavniak u Evropkim kvalifikacijama.

Prvi je pripretio Partizan, u samoj uvertiri, kada je pokušaj Takume iz lepo izrađene akcije završio zamalo iznad prečke. To je bila potvrda da su crno-beli na "Karađorđe" došli sa jasnom namerom da se revanširaju osvajaču Kupa Srbije.

Odmah zatim, usledio je atak Novosađana začinjen filigranom Vukadinovića koji je potezom iz igre izbacio gostujuće štopere, zatim u šesnaestercu i golmana Popovića, posle čije intervencije se sapleo i pao, ali se pištaljka arbitra Jovanovića nije oglasila. Takođe, nije bilo ni opomene za navodno simuliranje.

U odsustvu "poslovođe" ekipe iz Humske jedan, Nathoa, ulogu kreatora preuzeli su Suma i još više kapiten Zdjelar, koji su slali upotrebljive lopte a najčešće se tražio završni pas prema najisturenijem Sadiku.

PUBLIKA

Na tribinama “Karađorđa” nije bilo gledalaca, ali su najvatreniji ljubitelji fudbala ipak našli način da gledaju derbi. Više od stotinu navijača obrelo se na terasi tržnog centra iza istočne tribine stadiona, tako da su imali dobar pregled. Na kapijama “severa” okupili su se domaći navijači i kroz rešetke gledali utakmicu i bodrili svoj tim, ali su ubrzo udaljeni.

Špic Partizana se par puta obreo u izglednim prilikama, ali su mu Bralić i Saničanin oduzimali loptu. Ipak, imao je sjajnu priliku da centaršut Stevanovića sa levog krila prosledi u mrežu, ali je iz blizine udarcem glavom prebacio gol. Pokušao je i Urošević oštrim šutem iz daljine, ali za odbranu Simića. Sa svoje strane, Vojvodine je probijala po bokovima ali jedine pretnje za gol gostiju stizale su od kapitena Drinčića i to iz prekida. Njegov šut iz “slobodnjaka” Popović je odbranio a na centaršut je zakasnio, kao i napadači Novosađana.

Za to, usledila je kazna gostiju u 40. minutu. Štoper Vojvodine Bralić, uspeo je da izbije loptu Sadiku, koju je, međutim, pokupio Takuma i ponovo uposlio svog centarfora. Sadik se sjajno namestio i još bolje precizno gađao za mat Simiću i prednost svom timu.

Već u narednom napadu sevnule su varnice. Suma je grubo nasrnuo Drinčića, stvorila se gužva na sredini terena, došlo je koškanja a epilog je isključenje Sume, i opomena Drinčiću.

Foto: Printskrin/Arena sport

S obzirom na to da se igralo bez prisustva publike, jasno se čula reakcija Save Miloševića, stratega Partizana, koji je vikao “Sram vas bilo...”.

Inače, arbitar Jovanović je imao “bliski susret” sa oba trenera, najpre sa Lalatovićem, kojem je u dužem razgovoru objasnio priču, ali i sa Miloševićem, koji se posle obraćanja arbitra, krstio.

U nastavak, Vojvodina je ušla sa trojicom novih igrača, Đorđeviće, Mrkaićem i Stojkovićem, koji su zauzeli mesta Devetka, Topića i Gemovića, što se odrazilo u samoj uvertiri nastavka. Novosađani su obeležili taj deo igre konkretnijim pretnjama, a u 51. minutu Vukadinović krunisao za izjednačenje. Novosadski napadač je sve sam uradio, probio pred gostujući gol i snažno šutirao, tako da je golmanu Popoviću lopta bila na ruci ali ipak odsela u mreži.

Brojčanu prednost na terenu domaćini su koristili za kreativne akcije, ali Bralić i u dva navrata Čovbić, promašili su čiste “zicere”. Uzvratio je Takuma ali za sjajnu odbranu Simića. Novosadski golman, međutim, u sledećem napadu gostiju nije uspeo da odbrani šut Šćekića. Veznjak Partizana je u 69. minutu igre sjajnim udarcem glavom lobovao Simića i poslao lopštu u rašlje.

Partizan je ostao i bez trenera u derbiju u 75. minutu. Milošević je oštro reagovao kada arbitar Jovanović nije dosudio prekršaj posle duela Sadika i Bralića, utrčao je u teren i bacio flašicu sa vodom. Za ro je zaradio isključenje, a prilikom odlaska sa klupe usput je šutnuo mikrofon na atletskoj stazi.

Vojvodina je do izujednačenja stigla u 90. minutu zahvaljujući rezervisti Mladenoviću, On je na rubu šesnaesterca  pokupio otpadak i snažno opalio po lopti koja se od stative odbila u mrežu za remi. Samo dva minuta kasnije, šok za Partizan. Stojković je povratnu loptu sa desnoig krila preciznim šutem poslao iza leđa Popovića za trijumf Vojvodine.

Strelci: Vukadinović u 51., Mladenović u 90. i Stojković u 92.  za Vojvodinu, Sadik u 40. i Šćekić u 69. za Partizan

Vojvodina - Partizan 3:2 (0:1)

Stadion: Karađorđe. Sudija: Srđan Jovanović. Pomoćnici: Uroš Stojković i Milan Mihajlović. Strelci: Vukadinović u 51., Mladenović u 90. i Stojković u 92.  za Vojvodinu, Sadik u 40. i Šćekić u 69. za Partizan. Crveni karton: Suma (Partizan).

VOJVODINA: Simić, Andrić, Bralić, Saničanin, Devetak (OD 46. Đorđević), Drinčić 7, Topić ( od 46.Mrkaić), Vukadinović, Bojić ( od 75.Mladenović), Čović  (od 75. Zukić) , Gemović ( od 46 Stojković).

PARTIZAN: Popović, Miletić, Vitas, Banjak, Urošević, Šćekić, Zdjelar, Stevanović (od 65. Lutovac), Takuma, Suma, Sadik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna