ZVEZDA "PRESKOČILA" TIRANU: Tomane odveo crveno-bele u treće kolo kvalifikacija za LŠ

Novosti online

25. 08. 2020. u 19:39 >> 21:53

FUDBALERI Crvene zvezde su uspeli da se plasiraju u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su savladali Tiranu sa 1:0.

ЗВЕЗДА ПРЕСКОЧИЛА ТИРАНУ: Томане одвео црвено-беле у треће коло квалификација за ЛШ

Foto: M. Vukadinović

Jedini gol za crveno-bele postigao je Tomane. Igrao se 61. minut kada je Portugalac sjajno skočio i glavom nakon centaršuta Kataija iz kornera smestio loptu iza leđa Like.

Dugo je bivši napadač Tondele bio na udaru navijača Zvezde, ali možda će ovaj veoma važan pogodak naterati pristalice kluba sa "Marakane" da promene mišljenje o borbenom Tomaneu.

Nisu izabranici Dejana Stankovića briljirali na ovom meču, no najvažnije je to da su uspeli da pobede sasvim solidnu ekipu Tirane i sada ih još dva stepenika dele od grupne faze Lige šampiona.

Nije utakmica bila baš gledljiva. Malo je bilo izglednih šansi, ali Zvezda je došla ovde po prolaz i to je uspela da ostvari.

Imao je i domaći tim svoje šanse. Najbolju je propustio Muči u drugom poluvremenu, kada je Borjan dobro intervenisao i sprečio šampiona Albanije da povede.

Ono što je dobro u svemu ovome za Zvezdu je to da Beograđani pobeđuju i kada ne igraju baš dobro, kao što je bio slučaj protiv Proletera i sada protiv Tirane.

Zvezda sada mirno čeka žreb za treću rundu kvalifikacija u kojoj će igrači Dejana Stankovića biti takođe povlašćeni, kao u uvodne dve.

Tirana - Crvena zvezda 0:1 (0:0).

Stadion: "Er Albanija". Bez publike. Sudija: Kaspar Sjoberg (Švedska). Strelac: Tomane u 61. minutu.

Tirana: Lika - Toševski, Najdovski, Vanđeli, Hočalarai (od 76. Tolji) - Bata, Čelaka - Kobina (od 73. Vrapi), Torasa, Kale (od 85. Avidjaj) - Muči.

Crvena zvezda: Borjan – Gobeljić, Pankov, Milunović, Degenek (od 60. Rodić) – Sanogo – Spiridonović (od 46. Ivanić), Nikolić, Kanga (od 83. Petrović), Katai – Tomane.

PRVO POLUVREME:

4. MINUT - Ništa bitno se ne dešava u uvodnim minutima na stadionu "Er Albanija".

5. MINUT - Bio je ofsajd, ali je Zvezda opasno zapretila iz prekida. Centrirao je Katai, a Milunović sa nekoliko metara šutirao pravo u Liku.

6. MINUT - Dobra šansa za goste. Promešao je Katai odbranu Tirane, no njegov udarac levom nogom je završio pored gola. Krenuli su crveno-beli sve žustrije ka golu albanskog šampiona.

14. MINUT - Nema mnogo uzbuđenja nakon prilike krilnog napadača šampiona Srbije. Uglavnom se igra na sredini terena.

18. MINUT - Dobro stoje fudbaleri Tirane na terenu i nedozvoljavaju igračima Zvezde da razviju pravu igru.

19. MINUT - Zapretio je domaćin prvi put na ovom meču. Muči je probao iskosa sa leve strane, odlično je šutirao, ali je lopta otišla malo pored stative.

25. MINUT - Još jednom je probao domaćin. Kale je tukao iz daljine. Na visini zadatka je bio Borjan.

29. MINUT - Od Kataijeve šanse izabranici Dejana Stankovića ne uspevaju da priprete domaćinu.

31. MINIT - Zamalo da Tirana povede. Hočaljari je izveo slobodan uradac iz velike daljine, primetio je da je Borjan očekivao centaršut. Ipak, golam kapiten crveno-belih je bio priseban i uspeo je da loptu izbije u korner.

39. MINUT - Gosti ne uspevaju da nađu put do gola rivala.

45+2. MINUT - Završeno je prvo poluvreme. Nije bilo sadržajno. Domaći su uglavnom pretili iz daljine, dok je za Zvezdu jedinu pravu šansu imao Katai, ali nije bio precizan.

DRUGO POLUVREME:

48. MINUT - Krenulo je drugo poluvreme. Deluje da je Zvezda žustrije ušla u ovaj deo meča. Dejan Stanković je izvršio prvu izmenu, umesto Spiridonovića u igri je Mirko Ivanić.

56. MINUT - Imali su gosti dva kornera u razmaku od nekoliko sekundi, ali nijednom nisu zapretili. Pre toga je probao Kanga iz daljine i nakon njegovog udarca se lopta odbila od protivničnkog igrača u korner.

59. MINUT - Koliko sreće za Zvezdu. Muči je lako prošao Pankova, opasno je šutirao, odbranio je Borjan. Lopta je potom pogodila stativu.

61. MINUT - Vodi Zvezda! Tomane je odlično skočio nakn centaršuta Kataija iz kornera. Veliki kamen sa srca pao je crveno-belima.

71. MINUT - Probao je drugi put Kanga šutem iz velike udaljenosi, ali kao ni prvi put ni sada nije bilo opasnosti po gol domaćih.

76. MINUT - Čuva Zvezda znalački stečenu prednost i ne da rivalu da ozbiljnije zapreti Borjanu.

85. MINUT - Opet su gosti glavom pripretili. Rezervista Rodić je došao iz drugog plana, pokušao je glavom, no lopta je otišla preko prečke.

87. MINUT - Neoprezan je bio Rodić. Tolji je šutirao glavom, ali taj pokušaj nije bio precizan.

90+1. MINUT - Sudija Sjoberg je produžio utakmicu četiri minuta.

90+4. MINUT - Imala je Tirana šansu, ali je Borjan opet spasao Zvezdu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (26)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja