UEFA VERUJE SRBINU: Novak Simović sudi meč koji Zvezdu može da pogura među nosioce u trećem kolu kvalifikacija za LŠ

Novosti online

18. 08. 2020. u 15:40

VIRUS korona stavio je UEFA u veoma apsurdnu situaciju.

УЕФА ВЕРУЈЕ СРБИНУ: Новак Симовић суди меч који Звезду може да погура међу носиоце у трећем колу квалификација за ЛШ

foto: M. Vukadinović

Usled nastavka takmičenja posle višemesečne pauze, došlo se u situaciju da se prvi polufinalni meč elitnog takmičenja iz nastavljene sezone poklopi sa početkom kvalifikacija za učešće u grupnoj fazi sezone koja dolazi.

Fudbaleri Crvene zvezde put ka trećem uzastopnom učešću u Ligi šampiona počinju večeras od 21 sat protiv šampiona Gibraltara Evrope, a dok pažnja navijača crveno-belih bude usmerena ka travi stadiona "Rajko Mitić", jednim okom gledaće i na rezultate mečeva u kojima se sastaju Dinamo Brest - Astana i Seltik - Rejkjavik, jer bi u slučaju jednog iznenađenja izabranici Dejana Stankovića u trećem kvalifikacionom kolu, takođe, bili među povlašćenim ekipama.

Kako je Seltik apsolutni favorit protiv šampiona Islanda, crveno-beli će se više uzdati u mogućnost da šampion Belorusije eliminiše Astanu, a zanimljivo je da je UEFA za sudije ovog duel odredila ekipu srpskih arbitara na čelu sa Novakom Simovićem, kojem će pomagati Nemanja Petrović i Nikola Đorović.

Podsetimo, zbog slične situacije nedavno se Lion pobunio, jer je za nedavni meč protiv Mančester sitija u četvrtfinalu delegiran Holanđanin Dani Makeli. Francuzi su to smatrali sukobom interesa, jer bi ispadnanje Liona poguralo Ajaks direktno u grupnu fazu elitnog takmičenja.

Očigledno je da UEFA ima puno poverenje u jednog od najboljih srpskih arbitara, pa mu je dala zadatak da sa svojim timom vodi jedan od zahtevnijih mečeva prvog kola kvalifikacija, u kojem ishod čak može da utiče i na sudbnu srpskog predstavnika u daljim kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024